• Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023
No Result
View All Result
NEWSLETTER
Orthodox Times
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
        • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
        • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
No Result
View All Result
Orthodox Times
No Result
View All Result

Βαρθολομαίος σε Επιφάνιο: Ελπίζω και ο Πάπας Φραγκίσκος να είναι πιο κοντά σας τώρα

Ιαν 27, 2023 | 17:07
in Carousel Πρωτοσέλιδο, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
Βαρθολομαίος σε Επιφάνιο: Ελπίζω και ο Πάπας Φραγκίσκος να είναι πιο κοντά σας τώρα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα σήμερα, 27 Ιανουαρίου 2023, στο Φανάρι, τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στη σύντομη ομιλία του στην Αίθουσα του Θρόνου, εξέφρασε για μία ακόμη φορά την συμπαράσταση της Μητρός Εκκλησίας προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, καταδικάζοντας εκ νέου τον εν εξελίξει πόλεμο που διεξάγει η Ρωσική Ομοσπονδία κατά της Ουκρανίας.

“Είναι διαρκής η παρουσία σας ανάμεσά μας, νοερώς, διά της προσευχής, η οποία μας ενώνει, αλλά χαιρόμαστε πολύ όταν έχουμε και τη φυσική παρουσία σας, έστω και για λίγο, από καιρού εις καιρόν, εις το ιερόν μας Κέντρον. Αυτήν την φοράν μας ήρθατε από την Πρεσβυτέραν Ρώμην, εδώ εις την Νέαν Ρώμην.

Χαιρόμεθα που είχατε την ευκαιρία να ενημερώσετε από πρώτο χέρι την Αυτού Αγιότητα τον Πάπα Φραγκίσκο διά τα συμβαίνοντα εις την Ουκρανία. Ελπίζουμε ότι μετά την ενημέρωση που κάνατε εις το Βατικανό, εσείς προσωπικώς και οι άλλοι εκπρόσωποι των θρησκευτικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας, ο Πάπας Φραγκίσκος θα έχει μία πιο ξεκάθαρη στάση απέναντι στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Και παραμερίζοντας πολιτικές και διπλωματικές ισορροπίες θα είναι πιο κοντά σας και θα επηρεάζει υπέρ της Ουκρανίας πολλές ρωμαιοκαθολικές χώρες, στις οποίες περνά ο λόγος του. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ημείς προσωπικώς ήτο πολύ φυσικόν από την αρχή να καταδικάσωμεν τον άδικο, αδικαιολόγητον και διαβολικό πόλεμο που άρχισε η Ρωσική Ομοσπονδία εναντίον της Ουκρανίας”.

Ο Πατριάρχης υπενθύμισε ότι κατά την πρόσφατη ομιλία του σε διεθνές συνέδριο στο Αμπού Ντάμπι, αλλά και σε μήνυμα που απέστειλε, πριν από δύο ημέρες, σε συνέδριο που διεξήχθη στην Αθήνα, σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, καταδίκασε και πάλι με αυστηρότητα τον πόλεμο.

Αναφερόμενος στην ανθρωπιστική βοήθεια που απέστειλε το Οικουμενικό Πατριαρχείο προς την Ουκρανία, ο Παναγιώτατος είπε ότι όσα προσφέρθηκαν είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτά τα οποία έχει ανάγκη ο λαός της Ουκρανίας και μπροστά σε αυτά τα οποία αξίζει να έχει.

“Ό,τι και να κάνουμε και εμείς και όλος ο κόσμος για την δοκιμαζόμενη χώρα σας θα είναι λίγο. Είναι ένδεκα μήνες που άρχισε ο πόλεμος και σε αυτό το διάστημα, σχεδόν του ενός έτους, όλος ο κόσμος θαυμάζει το κουράγιο, την ανδρεία, την αγωνιστικότητά σας”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην μέριμνα που λαμβάνει η Μήτηρ Εκκλησία για την πνευματική ενίσχυση των Ουκρανών Ορθοδόξων που διαβιούν στην Πόλη, για τους οποίους, όπως είπε, το Πατριαρχείο φρόντισε να διορίσει μόνιμο Ουκρανό ιερέα προκειμένου να εξυπηρετεί τις λατρευτικές τους ανάγκες. Υπογράμμισε δε την καλή συνεργασία με τους παρισταμένους Πρέσβη της Ουκρανίας στην Άγκυρα κ. Vasyl Bodnar, και Γενικό Πρόξενο στην Πόλη κ. Roman Nedilskyi για την στήριξη των Ουκρανών που ζουν στην Τουρκία. Επίσης, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας κ. Petro Poroshenko, τα Θεοφάνεια, με την ευκαιρία της τετάρτης επετείου από την χορήγηση του Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

“Σας διαβεβαιώνουμε για την εγγύτητά μας μαζί σας και για την ετοιμότητά μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να ανακουφίζουμε τον πόνο σας και την αγωνία την οποία ζει ο λαός σας”, τόνισε ο Πατριάρχης και πρόσθεσε:

“Αύριο που θα επιστρέψετε, συν Θεώ, στο Κίεβο, Μακαριώτατε, παρακαλούμε να μεταφέρετε στον κ. Πρόεδρο, τον Εξοχώτατο κ. Ζελένσκι, στους συνεργάτες του, και σε όλους τους πιστούς σας, την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας, την αγάπη μας, την στοργή μας, την υποστήριξή μας. Ο Χριστός εν τω μέσω ημών και η νίκη μαζί σας”.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης εξέφρασε την χαρά του, που για άλλη μία φορά επισκέπτεται το Κέντρο της Ορθοδοξίας, καθώς και την ευγνωμοσύνη του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την πολύπλευρη στήριξή του προς τον Ουκρανικό λαό αυτή την δύσκολη περίοδο του πολέμου.

“Σήμερα η Ουκρανία περνάει ένα δύσκολο στάδιο δοκιμασίας. Επιλέξαμε την ευρωπαϊκή κατεύθυνση της πορείας μας και γι’ αυτή την επιλογή μας πληρώνουμε βαρύ τίμημα. Κάθε ημέρα σκοτώνονται όχι μόνον στρατιώτες μας, αλλά και απλοί πολίτες, και παιδιά. Χθες δεχθήκαμε επίθεση από την Ρωσία, και στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις, με θύματα απλούς πολίτες. Ο εχθρός τρομοκρατεί στην Ουκρανία. Επειδή δεν έχει επιτυχία στο μέτωπο καταστρέφει τις υποδομές μας. Γι΄ αυτό εκατομμύρια Ουκρανοί πολίτες βρίσκονται σήμερα χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, που είναι απαραίτητα για τη ζωή τους. Παρόλα αυτά παραμένουμε ενωμένοι. Και λέμε ότι μπορούμε να αντέξουμε χωρίς ρεύμα και νερό, γιατί θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη μας. Και είμαστε βέβαιοι για τη νίκη μας. Πάντοτε λέω ότι ηθικά ήδη νικήσαμε. Γιατί από την αρχή της εισβολής ακόμα και οι φίλοι μας δεν πίστευαν ότι θα μπορούσαμε να αντέξουμε. Κάποιοι έλεγαν τρεις ημέρες, μία εβδομάδα, το πολύ τρεις εβδομάδες θα αντέξει η Ουκρανία. Αλλά εμείς αγωνιζόμαστε, και ξέρουμε ότι η αλήθεια και το καλό πάντοτε νικούν. Γι’ αυτό θα νικήσουμε και μετά θα υπάρχει δίκαιη ειρήνη στην Ουκρανία. Σας ευχαριστούμε για την συμπαράστασή σας. Αισθανόμαστε, ιδιαιτέρως αυτήν την περίοδο, την στήριξη της Μήτρος Εκκλησίας, και σας ευχαριστούμε που από την πρώτη ημέρα την εκφράσατε, και είπατε ξεκάθαρα ότι αυτός ο πόλεμος δεν είναι ιερός αλλά διαβολικός.”

Ακολούθως ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Μητροπολίτης είχαν κατ’ ίδιαν συνάντηση, στην οποία παρέστησαν οι Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, εκ μέρους της Μήτρος Εκκλησίας, και Αρχιεπίσκοπος Τσερνίγιβ και Νίζνας κ. Ευστράτιος, από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, καθώς επίσης και ο Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαίτερου Πατριαρχικού Γραφείου.

Νωρίτερα, το πρωί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία, επί τη εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, κατά την οποία χοροστάτησε, από το Παραθρόνιο, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος.

Εκκλησιάστηκαν οι Αρχιερείς Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Τσερνίγιβ και Νίζνας κ. Ευστράτιος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Προύσης κ. Ιωακείμ, και Τράλλεων κ. Βενιαμίν, ο Πρέσβης της Ουκρανίας κ. Vasyl Bodnar, με τον Εντιμ. Γενικό Πρόξενο κ. Roman Nedilskyi, και τις συζύγους και συνεργάτες τους, μέλη της ουκρανικής παροικίας και άλλοι πιστοί από την Πόλη, καθώς και προσκυνητές από το εξωτερικό.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Tags: Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιοςοικουμενικό πατριαρχειοΟικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος

* Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο με αναφορά ως πηγή το orthodoxtimes.gr, με ενεργό σύνδεσμο προς την εν λόγω δημοσίευση

Ακολουθήστε το OrthodoxTimes.gr στο Google News και μάθετε όλα τα νέα για την Ορθοδοξία στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον Ορθόδοξο κόσμο, την κοινωνία και τον άνθρωπο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο OrthodoxTimes.gr


Διαβάστε Επίσης

Βαρθολομαίος: Το πρώτο ζητούμενο από εσάς είναι η πιστότης στο πνεύμα της Μεγάλης Εκκλησίας
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Βαρθολομαίος: Το πρώτο ζητούμενο από εσάς είναι η πιστότης στο πνεύμα της Μεγάλης Εκκλησίας

25 Σεπτεμβρίου, 2023
“Είμαστε έτοιμοι για το μέλλον” – Ξεκίνησε η 12η Κληρικολαϊκή στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

“Είμαστε έτοιμοι για το μέλλον” – Ξεκίνησε η 12η Κληρικολαϊκή στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

25 Σεπτεμβρίου, 2023
Συνέδριο για τα 100 χρόνια του περιοδικού “Θεολογία” διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συνέδριο για τα 100 χρόνια του περιοδικού “Θεολογία” διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος

22 Σεπτεμβρίου, 2023
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ουγγαρία
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ουγγαρία

21 Σεπτεμβρίου, 2023
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ιερά Μονή Pannonhalma στην Ουγγαρία
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ιερά Μονή Pannonhalma στην Ουγγαρία

21 Σεπτεμβρίου, 2023
Επισκέψεις του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Εσθονία (ΦΩΤΟ)
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Επισκέψεις του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Εσθονία (ΦΩΤΟ)

21 Σεπτεμβρίου, 2023
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Next Post
Η πρώτη Άπρακτος στα ουκρανικά παρουσιάστηκε σήμερα στο Κίεβο

Η πρώτη Άπρακτος στα ουκρανικά παρουσιάστηκε σήμερα στο Κίεβο

Ροή Ειδήσεων

Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Κατακοίλου νησιού Άνδρου

Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Κατακοίλου νησιού Άνδρου

by NewsRoom
Σεπ 25, 2023 | 22:07
0

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β' χοροστάτησε απόψε κατά τον Εόρτιο Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου...

Μητροπολίτης Άρτης: Ευαγγέλιο σημαίνει αυτοθυσιαστική αγάπη

Μητροπολίτης Άρτης: Ευαγγέλιο σημαίνει αυτοθυσιαστική αγάπη

by NewsRoom
Σεπ 25, 2023 | 21:40
0

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, το απόγευμα, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της πόλεως Άρτης ετελέσθη...

Τσιζκέικ

Τσιζκέικ

by NewsRoom
Σεπ 25, 2023 | 21:00
0

Υλικά: 2 πακέτα μπισκότα πτι - μπερ 2 κουτιά τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια 200 γρ. γάλα ζαχαρούχο 1 φλυτζάνι βιτάμ...

Υπογράφηκε σύμβαση για την ανάδειξη του ιστορικού ναού Αγ. Χαραλάμπους του Κρουσώνα

Υπογράφηκε σύμβαση για την ανάδειξη του ιστορικού ναού Αγ. Χαραλάμπους του Κρουσώνα

by NewsRoom
Σεπ 25, 2023 | 20:03
0

Την αποκατάσταση και ανάδειξη του σημαντικότερου θρησκευτικού μνημείου του Κρουσώνα κι ενός από τα σπουδαιότερα θρησκευτικά και ιστορικά της...

Μητρόπολη Δράμας: Επέτειος της σφαγής του Δραμινού λαού από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής

Μητρόπολη Δράμας: Επέτειος της σφαγής του Δραμινού λαού από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής

by NewsRoom
Σεπ 25, 2023 | 19:54
0

Την 29η Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα Παρασκευή, επέτειο της σφαγής του Δραμινού λαού από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής, θα τελεσθεί...

Β. Κικίλιας: Επί ποδός το σύνολο των δυνάμεων για την κακοκαιρία «Elias»

Β. Κικίλιας: Επί ποδός το σύνολο των δυνάμεων για την κακοκαιρία «Elias»

by NewsRoom
Σεπ 25, 2023 | 19:34
0

Επί ποδός βρίσκεται το σύνολο των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΜΑΚ, η Πολιτική Προστασία, το σύνολο των Ενόπλων...

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας



Σύνδεσμοι

  • Ορθοδοξία
  • Πολιτική
  • Επικαιρότητα
  • Πνευματικότητα
  • Πολιτισμός
  • Απόψεις - Άρθρα
  • Μελχισεδέκ

Ακολουθήστε μας

Ταυτότητα

Διαφήμιση

Επικοινωνία

© 2023 OrthodoxTimes.gr
digital world media

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
  • ENGLISH VERSION


© 2022 OrthodoxTimes.gr - All rights reserved.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.AcceptReject Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT