Υλικά:
1 3/4 φλιτζάνι τραχανά
1 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας φυτίνη
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε 3,5 φλιτζάνια νερό μαζί με το γάλα, τη φυτίνη και το λάδι. Ρίχνουμε τον τραχανά λίγο-λίγο, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το τυρί. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Πηγή: monastiriaka.gr