• Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
NEWSLETTER
Orthodox Times
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
        • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
        • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
No Result
View All Result
Orthodox Times
No Result
View All Result

Μείωση 50% του τέλους επιτηδεύματος για επαγγελματίες που δηλώνουν πάνω από τον κατώτατο μισθό

Οκτ 31, 2023 | 12:46
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μείωση 50% του τέλους επιτηδεύματος για επαγγελματίες που δηλώνουν πάνω από τον κατώτατο μισθό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την εισαγωγική εισήγησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έχει αρκετή μεταρρυθμιστική δυναμική ώστε να συνεδριάζει δύο φορές το μήνα.

Αμέσως μετά αναφέρθηκε στην «εντεινόμενη αναταραχή στη γειτονιά μας» επαναλαμβάνοντας πως η Ελλάδα ως δύναμη σταθερότητας στην περιοχή αναγνωρίζει στο Ισραήλ το δικαίωμα στην αυτοάμυνα πάντα με βάση το διεθνές δίκαιο και ειδικά το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. «Διαχωρίζει ωστόσο την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς από τον Παλαιστινιακό λαό και ήδη μάλιστα σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Κύπρος και πάντα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ εξετάζουμε διόδους παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας μέσω θαλάσσης ενώ βέβαια υποστηρίζουμε σταθερά μία οριστική λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος στη λογική των δύο κρατών. Είμαστε μία χώρα η οποία τιμά τις συμμαχίες της και η οποία συνομιλεί με όλους τους εμπλεκόμενους», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του στις παρεμβάσεις που έκανε στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο με αιχμή την αύξηση των κονδυλίων που αφορούν τις φυσικές καταστροφές και το μεταναστευτικό.

Ως σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε εν τω μεταξύ τη διεύρυνση του αριθμού των χωρών που βλέπουν πλέον θετικά την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τους δείκτες υπολογισμού του υπερβολικού ελλείμματος. «Είναι μία ακόμα ελληνική πρόταση η οποία αποκτά διαρκώς νέους συμμάχους», είπε.

«Η πυξίδα μας δείχνει σταθερά τις μεταρρυθμίσεις», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης. «Έτσι, όσα ανακοίνωσα στη ΔΕΘ για τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής παίρνουν τώρα τη μορφή νόμου. Είναι μία διαρκής μάχη κατά μίας βαθιά αντικοινωνικής στάσης με την οποία όπως έχουμε πει πολλές φορές δεν συμβιβαζόμαστε», είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε σε σειρά παράλληλων μέτρων που λαμβάνονται σε διάφορα πεδία.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επανεξέταση της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών επισημαίνοντας ότι στον τομέα αυτό πρέπει να δούμε κατάματα τη στρεβλή εικόνα και να μπορέσουμε να την αλλάξουμε, «Δε γίνεται 7 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες να δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μικρότερα ακόμη κι από τον κατώτατο μισθό», είπε κι έκανε λόγο για «τολμηρή παρέμβαση κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά φυσικά και ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων», καθώς από το 2024 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι αποκτούν ένα σημείο αναφοράς για το τεκμαρτό τους εισόδημα, το οποίο δεν θα μπορεί να είναι κατώτερο του βασικού μισθού, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

«Πρόκειται, βέβαια, για μία όψη μόνο της προσπάθειας να κλείσουν τα παράθυρα τα οποία ευνοούν τους λίγους εις βάρος των πολλών. Ένα μέτωπο, στο οποίο θα συμβάλει και η ίδια τεχνολογία, μέσω πολλών περισσότερων διασταυρώσεων τις οποίες είναι σε θέση πια να κάνει η ΑΑΔΕ», είπε και επανέλαβε ότι τα χρήματα από τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής αποτελούν δημόσιο πλούτο.

«Είναι δέσμευσή μου να επιστρέψουν στην κοινωνία, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Να μεταφραστεί σε καλύτερη υγεία, σε περισσότερες δαπάνες για την παιδεία, σε αποτελεσματικότερη δημόσια ασφάλεια και άμυνα.

Η καθημερινότητα, άλλωστε, όπως και τα αναχώματα στην ακρίβεια, παραμένουν προτεραιότητά μας. Έτσι, θα εξετάσουμε σήμερα τέσσερα ακόμα μέτρα τα οποία σχετίζονται με τη στήριξη στις τιμές, στην ενέργεια», πρόσθεσε.

Από τα υπόλοιπα θέματα της ατζέντας ο πρωθυπουργός στάθηκε επίσης σε δύο σημαντικές πρωτοβουλίες για τις οποίες όπως είπε στο πλαίσιο του υπουργικού θα μιλήσουν οι Υπουργοί Υγείας και Πολιτικής Προστασίας.

«Το Υπουργείο Υγείας θα μιλήσουμε για την οργανωμένη διαχείριση χρόνιων νοσημάτων, κυρίως το Alzheimer, αλλά και τα ψυχικά προβλήματα. Είναι προκλήσεις της εποχής μας. Δυστυχώς, απλώνονται ολοένα και πιο απειλητικά μέσα στην κοινωνία μας.

Και για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Θα ήθελα να τονίσω, την αναβάθμιση του Εθνικού Μηχανισμού Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης. Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί πλέον στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου. Την καλύτερη συνεργασία μεταξύ της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, των Ενόπλων Δυνάμεων».

Αναλυτικά, κατά την εισαγωγική εισήγησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όπως βλέπετε έχουμε αρκετή μεταρρυθμιστική δυναμική για να συνεδριάζουμε πια δύο φορές το μήνα. Και η σημερινή μας συνεδρίαση γίνεται στη σκιά της εντεινόμενης αναταραχής στη γειτονιά μας.

Θα επαναλάβω ότι ως δύναμη σταθερότητας στην περιοχή, η Ελλάδα αναγνωρίζει στο Ισραήλ το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο και ειδικά το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο.

Διαχωρίζει, ωστόσο, την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς από τον Παλαιστινιακό λαό και ήδη, μάλιστα, σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Κύπρος, και πάντα υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, εξετάζουμε διόδους παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας μέσω θαλάσσης.

Ενώ, βέβαια, υποστηρίζουμε σταθερά μία οριστική λύση του παλαιστινιακού ζητήματος στη λογική των δύο κρατών. Είμαστε μία χώρα η οποία τιμά τις συμμαχίες της και η οποία συνομιλεί με όλους τους εμπλεκόμενους.

Γνωρίζετε, επίσης, τις παρεμβάσεις τις οποίες έκανα στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο, με αιχμή την αύξηση των κονδυλίων που αφορούν τις φυσικές καταστροφές και το μεταναστευτικό.

Όπως σημαντική εξέλιξη θεωρώ και το γεγονός ότι έχει διευρυνθεί σημαντικά ο αριθμός των χωρών που βλέπουν πλέον θετικά την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τους δείκτες υπολογισμού του υπερβολικού ελλείμματος. Είναι μία ακόμα ελληνική πρόταση η οποία αποκτά διαρκώς νέους συμμάχους.

Σε ό,τι αφορά τώρα το εσωτερικό, η πυξίδα μας δείχνει σταθερά τις μεταρρυθμίσεις. Έτσι, όσα ανακοίνωσα στη ΔΕΘ για τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής παίρνουν τώρα τη μορφή νόμου. Είναι μία διαρκής μάχη κατά μίας βαθιά αντικοινωνικής στάσης, με την οποία -όπως έχουμε πει πολλές φορές- δεν συμβιβαζόμαστε.

Λαμβάνουμε, λοιπόν, μια σειρά από παράλληλα μέτρα σε πολλά πεδία. Από τη διασύνδεση, επιτέλους, των POS με τις ταμειακές μηχανές, την ΑΑΔΕ και την εφορία, μέχρι τις ρυθμίσεις εναντίον του λαθρεμπορίου καυσίμων και τις καινούριες παρεμβάσεις τις οποίες κάνουμε για τη δίκαιη φορολόγηση των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Και, ασφαλώς, την δικαιότερη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. Στον τομέα αυτό θα πρέπει επιτέλους να δούμε κατάματα τη στρεβλή εικόνα, ώστε να μπορέσουμε και να την αλλάξουμε. Δεν γίνεται επτά στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες να δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μικρότερα ακόμα και από τον κατώτατο μισθό.

Με άλλα λόγια, ο εργοδότης να εμφανίζεται συχνά να εισπράττει πολύ λιγότερα χρήματα από ότι ο υπάλληλός του, από ό,τι ο εργαζόμενός του. Προχωρούμε, λοιπόν, σε μια τολμηρή παρέμβαση κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά φυσικά και ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων.

Έτσι, από το 2024 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι αποκτούν ένα σημείο αναφοράς για το τεκμαρτό τους εισόδημα, το οποίο δεν θα μπορεί να είναι κατώτερο του βασικού μισθού.

Αποκτούν ωστόσο και ένα σημαντικό επιπρόσθετο κίνητρο για τη φορολογική τους συνέπεια. Γιατί, παράλληλα, όσοι εμφανίζουν κέρδη πάνω από αυτό το κατώτατο τεκμαρτό όριο θα απαλλάσσονται, από το 2024, αυτομάτως από το 50% του τέλους επιτηδεύματος. Ενώ για τους υπόλοιπους η έκπτωση θα είναι της τάξης του 25%.

Κάτι το οποίο είχα ανακοινώσει ότι θα ισχύσει από το 2025, έρχεται ουσιαστικά μπροστά κατά έναν χρόνο. Το επισπεύδουμε γιατί εμπιστευόμαστε τη λογική και την αποτελεσματικότητα του νέου συστήματος, το οποίο θα παρουσιάσει πολύ πιο αναλυτικά στο Υπουργικό Συμβούλιο και στη συνέχεια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο Υπουργός Οικονομικών.

Πρόκειται, βέβαια, για μία όψη μόνο της προσπάθειας να κλείσουν τα παράθυρα τα οποία ευνοούν τους λίγους εις βάρος των πολλών. Ένα μέτωπο, στο οποίο θα συμβάλει και η ίδια τεχνολογία, μέσω πολλών περισσότερων διασταυρώσεων τις οποίες είναι σε θέση πια να κάνει η ΑΑΔΕ.

Εδώ θέλω να επαναλάβω ότι τα χρήματα από τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής αποτελούν δημόσιο πλούτο. Είναι δέσμευσή μου να επιστρέψουν στην κοινωνία, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Να μεταφραστεί σε καλύτερη υγεία, σε περισσότερες δαπάνες για την παιδεία, σε αποτελεσματικότερη δημόσια ασφάλεια και άμυνα.

Η καθημερινότητα, άλλωστε, όπως και τα αναχώματα στην ακρίβεια, παραμένουν προτεραιότητά μας. Έτσι, θα εξετάσουμε σήμερα τέσσερα ακόμα μέτρα τα οποία σχετίζονται με τη στήριξη στις τιμές, στην ενέργεια. Με πρώτο βήμα και σημαντικότερο -θα μιλήσει για αυτά στη συνέχεια ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας- την επιδότηση νοικοκυριών που θερμαίνονται με ρεύμα.

Είναι πολλά τα νοικοκυριά σήμερα τα οποία δεν θερμαίνονται με φυσικό αέριο ή με πετρέλαιο θέρμανσης και αυτά αδικούνται από το υφιστάμενο πλαίσιο της επιδότησης ως προς το επίδομα θέρμανσης. Γι’ αυτό και προχωράμε σε αυτή τη σημαντική παρέμβαση. Είναι παρέμβαση που έχει να κάνει και με την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά είναι μία παρέμβαση σημαντική και για την ανακούφιση από την ενεργειακή φτώχεια.

Θα μιλήσει ο Υπουργός και για το ειδικό τιμολόγιο για τις πολύτεκνες οικογένειες: μεγαλύτερες επιπλέον εκπτώσεις και χωρίς τα αυστηρά περιουσιακά κριτήρια.

Για το πρόγραμμα «Απόλλων», το οποίο καλύπτει τις ανάγκες νοικοκυριών και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω ενεργειακών κοινοτήτων που θα αξιοποιούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά βέβαια και παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ρευματοκλοπών. Δεν είναι αμελητέες αυτές, ανέρχονται σχεδόν στο 5% της συνολικής αγοράς ενέργειας. Είναι μία αυθαιρεσία που βαραίνει το σύνολο των καταναλωτών και είναι μια προκλητική αδικία η οποία πρέπει, επιτέλους, να «κοπεί μαχαίρι».

Μετά τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, έχουμε μια αρκετά μεγάλη ατζέντα. Επιτρέψτε μου να σταθώ σε δύο σημαντικές πρωτοβουλίες για τις οποίες θα μας μιλήσουν οι Υπουργοί Υγείας και Πολιτικής Προστασίας.

Το Υπουργείο Υγείας θα μιλήσουμε για την οργανωμένη διαχείριση χρόνιων νοσημάτων, κυρίως το Alzheimer, αλλά και τα ψυχικά προβλήματα. Είναι προκλήσεις της εποχής μας. Δυστυχώς, απλώνονται ολοένα και πιο απειλητικά μέσα στην κοινωνία μας.

Και για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Θα ήθελα να τονίσω, την αναβάθμιση του Εθνικού Μηχανισμού Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης. Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί πλέον στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου. Την καλύτερη συνεργασία μεταξύ της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι σημαντικό αυτές οι υπηρεσίες, οι οποίες καλούνται να επιχειρούν γρήγορα, να συντονίζονται και να έχουν ένα ενιαίο κέντρο λήψης αποφάσεων.

Τα θέματα της σημερινής ατζέντας δεν εξαντλούνται εδώ. Όλα όμως τα ζητήματα τα οποία θα συζητήσουμε σήμερα, κατατείνουν στον στόχο τον οποίο έχουν θέσει εξ αρχής: μεταρρυθμίσεις σε όλες τις δραστηριότητες του κράτους που αντανακλούν και σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας του πολίτη».

Tags: πολιτικη

* Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο με αναφορά ως πηγή το orthodoxtimes.gr, με ενεργό σύνδεσμο προς την εν λόγω δημοσίευση

Ακολουθήστε το OrthodoxTimes.gr στο Google News και μάθετε όλα τα νέα για την Ορθοδοξία στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον Ορθόδοξο κόσμο, την κοινωνία και τον άνθρωπο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο OrthodoxTimes.gr


Διαβάστε Επίσης

Κ. Μητσοτάκης: Δίκαιη μεταναστευτική πολιτική δεν σημαίνει ανύπαρκτα σύνορα, αλλά κανόνες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Αν βρει κάποιος φυσικό αέριο, αυτό αλλάζει τα πάντα

5 Δεκεμβρίου, 2025
Κυρ. Μητσοτάκης: Το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό και πόρος ζωτικής σημασίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Μέρα με τη μέρα η Δικαιοσύνη στη χώρα μας αποκτά μεγαλύτερο κύρος

5 Δεκεμβρίου, 2025
Συνάντηση Κ. Τασούλα με την Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κ. Τασούλα με την Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος

4 Δεκεμβρίου, 2025
Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

3 Δεκεμβρίου, 2025
Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό – Η ατζέντα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης στο ΚΥΣΟΙΠ: Είμαστε πάντα ανοιχτοί για συντεταγμένο διάλογο

3 Δεκεμβρίου, 2025
Ένας Έλληνας νεκρός από τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ για Θεολογική Σχολή της Χάλκης: Η επαναλειτουργία είναι ζήτημα οικουμενικής απαίτησης

2 Δεκεμβρίου, 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Next Post
Ο Χολαργός υποδέχθηκε λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Θαυματουργού

Ο Χολαργός υποδέχθηκε λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Θαυματουργού

Ροή Ειδήσεων

Τον Προστάτη των Ναυτικών Άγιο Νικόλαο γιορτάζει η πόλη του Ναυπλίου

Τον Προστάτη των Ναυτικών Άγιο Νικόλαο γιορτάζει η πόλη του Ναυπλίου

by NewsRoom
Δεκ 05, 2025 | 21:58
0

Με κάθε μεγαλοπρέπεια η πόλη του Ναυπλίου τιμά τον Άγιο Νικόλαο προστάτη των Ναυτικών , Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025....

Εκδήλωση αφιερωμένη στο Άγιο Όρος από τον Ναό Αγίου Δημητρίου Παραβόλας

Θεσσαλονίκη: Η Δίκη της Μονής Δοχειαρίου στη Θεσσαλονίκη του 1361

by NewsRoom
Δεκ 05, 2025 | 21:46
0

Οι σχέσεις της Θεσσαλονίκης με το 'Αγιο Όρος υπήρξαν ανέκαθεν στενές, όχι μόνο στο πεδίο της κοινωνικής και πνευματικής...

Κακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν σε όλη την Αττική

Κακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν σε όλη την Αττική

by NewsRoom
Δεκ 05, 2025 | 21:23
0

Αισθητά βελτιωμένη είναι η κατάσταση στους δρόμους της Αττικής μετά τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία Byron, καθώς,...

Σπηλιά στολίστηκε φάτνη στην Καστρίτσα Ιωαννίνων

Σπηλιά στολίστηκε φάτνη στην Καστρίτσα Ιωαννίνων

by NewsRoom
Δεκ 05, 2025 | 21:02
0

Εδώ και 26 χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστρίτσας Ιωαννίνων υλοποιεί μια πρωτότυπη ιδέα, που και αισθητικό και πνευματικό περιεχόμενο...

Συμπόσιο στην Αθήνα για το «For the Life of the World» υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Συμπόσιο στην Αθήνα για το «For the Life of the World» υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

by NewsRoom
Δεκ 05, 2025 | 20:36
0

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος προήδρευσε σημαντικού συμποσίου στην Αθήνα με επίκεντρο το κείμενο "For...

Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός επι τη εορτή του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας

Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός επι τη εορτή του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας

by NewsRoom
Δεκ 05, 2025 | 20:09
0

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ύδρας τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 5ης Δεκεμβρίου 2025, ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός επι τη...

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας



Σύνδεσμοι

  • Ορθοδοξία
  • Πολιτική
  • Επικαιρότητα
  • Πνευματικότητα
  • Πολιτισμός
  • Απόψεις - Άρθρα
  • Μελχισεδέκ

Ακολουθήστε μας

Ταυτότητα

Διαφήμιση

Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

© 2025 OrthodoxTimes.gr
digital world media

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
  • ENGLISH VERSION


© 2024 OrthodoxTimes.gr - All rights reserved.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.AcceptReject Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT