• Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
NEWSLETTER
Orthodox Times
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
        • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
        • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
No Result
View All Result
Orthodox Times
No Result
View All Result
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Απορρίφθηκε αίτημα για συμμετοχή της Εκκλησίας στον διάλογο για το νομοσχέδιο

Φεβ 06, 2024 | 16:15
in Carousel Πρωτοσέλιδο, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της «φευγαλέας» Βουλής

Αίτημα προκειμένου να συμμετέχει και η Ιερά Σύνοδος στη συζήτηση που λαμβάνει χώρα στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά στον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, κατέθεσαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η Ελληνική Λύση, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες.

Το αίτημα απορρίφθηκε από την Επιτροπή, με τον πρόεδρο αυτής, Λάζαρος Τσαβδαρίδη, να δηλώνει πως η Εκκλησία δεν έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο, “μολονότι -σύμφωνα και με τα αποτελέσματα πληθώρας δημοσκοπήσεων- οι απόψεις αυτές απηχούν ένα σημαντικό κομμάτι του εκλογικού σώματος”.

Ο Λ. Τσαβδαρίδης τόνισε πως “υπάρχει η πρόταση να προσκαλέσουμε την Ιερά Σύνοδο και τη Μοναστική Κοινότητα του Αγίου Όρους. Την ορθοδοξία στην Ελλάδα την εκφράζει θεωρώ μόνο η Εκκλησία της Ελλάδος, η Εκκλησία της Κρήτης και οι ιερές Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου.

Το Άγιο Όρος είναι μοναστική κοινότητα και όχι Εκκλησία. Σε σχέση με την Ιερά Σύνοδο και την Εκκλησία, όλοι έχουν τοποθετηθεί δημόσια για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Μάλιστα χθες το πρωί στις Εκκλησίες της χώρας, κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης Λειτουργίας, διαβάστηκε εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου, με την οποία εκφράζεται η αντίθεση της Εκκλησίας στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών καθώς και στο ζήτημα της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Επίσης, έχει αποσταλεί σε όλους τους βουλευτές επιστολή από την Ιερά Σύνοδο για τις απόψεις της Εκκλησίας για το υπό εξέταση νομοσχέδιο. Σε όλους εμάς τους βουλευτές είναι απολύτως γνωστές οι θέσεις της Ιεράς Συνόδου, έχει αποσταλεί και προσωπική επιστολή σε κάθε ένα από εμάς.

Προφανώς σεβόμαστε απόλυτα την Εκκλησία και απόλυτα σεβόμαστε το κατοχυρωμένο δικαίωμά της, να εκφράζεται ελεύθερα και να υπερασπίζεται τις θέσεις της. Άρα θεωρώ ότι δεν έχει κάτι περισσότερο να προσφέρει”.

Άκης Σκέρτσος: Τιμώ τον πνευματικό ρόλο της Εκκλησίας, αλλά η κυβέρνηση έχει πιο διευρυμένο ρόλο

«Η δημοκρατία δημιουργήθηκε για να τείνει το χέρι της ασφάλειας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ισότητας σε όλους τους πολίτες. Όχι να τους γυρνάει την πλάτη, όχι να τους κουνάει το δάχτυλο», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, στην πρώτη παρέμβασή του στις επιτροπές της Βουλής, επί του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

«Η φροντίδα για τις μειοψηφίες δείχνει και αποδεικνύει την υπεροχή, τη δημοκρατικότητα τον πολιτισμό των σύγχρονων φιλελευθέρων δημοκρατιών. Και η Ελλάδα περήφανα συγκαταλέγεται σε αυτές τις δημοκρατίες και εκεί πρέπει να ανήκει.

Η δημοκρατία δημιουργήθηκε για να τείνει το χέρι της ασφάλειας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ισότητας σε όλους τους πολίτες. Όχι να τους γυρνάει την πλάτη, όχι να τους κουνάει το δάχτυλο ότι είναι πολίτες μιας άλλης κατηγορίας. Όχι – τα δικαιώματα αυτά είναι πανανθρώπινα, είναι ατομικά θεμελιώδη δικαιώματα και τα ατομικά δικαιώματα προέχουν έναντι οποιουδήποτε άλλου δικαιώματος»

Ο υπουργός Επικρατείας απευθύνθηκε στην επιτροπή, ζητώντας εκ προοιμίου, να γίνει αυτή η συζήτηση με «όσο το δυνατό πιο ειρηνικούς όρους, όχι με πολεμικούς όρους».

«Όλοι μας γνωρίζουμε συνανθρώπους μας, συμπολίτες, φίλους που έχουν αυτόν τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Επομένως, ακόμη και όσοι έχουν αντίθετη άποψη, θα ήθελα να την αρθρώσουν με επιχειρήματα, χωρίς χαρακτηρισμούς, χωρίς απαξίωση, με σεβασμό, χωρίς κακοποιητικό λόγο.
Διότι δυστυχώς τους προηγούμενους μήνες στο δημόσιο διάλογο έχουμε ακούσει άσχημα λόγια για ανθρώπους, για παιδιά, τα οποία στιγματίζουν ανθρώπινες ψυχές και μπορεί να δονήσουν ανθρώπινα συναισθήματα. Ας είμαστε πιο προσεκτικοί επομένως, για τον λόγο που εκπέμπει η Βουλή προς τα έξω.

Ο ρόλος των πολιτικών, ο ρόλος μιας φιλελεύθερης δημοκρατία, είναι να βελτιώνουμε έστω και λίγο τη ζωή των ανθρώπων, να την κάνουμε καλύτερη, να διευρύνουμε δικαιώματα, ελευθερίες, να υπηρετούμε την ισότητα, να υπηρετούμε τη δικαιοσύνη.

Νομίζω αυτό κάνει αυτό το νομοσχέδιο. Πρέπει να υπηρετούμε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, λόγω φύλου, λόγω εθνικότητας, λόγω σωματικής κατάστασης, λόγω πεποιθήσεων, λόγω θρησκευμάτων ή λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. αυτός είναι ο ρόλος της φιλελεύθερης δημοκρατίας.
Όλοι οι βουλευτές έχουν εκλεγεί πάνω σε αυτές τις αρχές του Συντάγματος, επομένως ας μην πηγαίνουμε κόντρα σε καταστατικές αρχές του συντάγματος που όλοι γνωρίζουμε και όλοι υπηρετούμε», είπε ο ‘Ακης Σκέρτσος.

Η κυβέρνηση δεν αιφνιδίασε

Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αιφνιδίασε την κοινωνία με αυτό το σχέδιο νόμου, αλλά εδώ και τρία χρόνια ο πρωθυπουργός ανέθεσε σε μια υψηλού επιπέδου επιτροπή υπό τον κ. Σισιλιάνο, να εκπονήσει μια στρατηγική για την ισότητα των μελών της ΛΟΑΤΚΙ+, η έκθεση συντάχθηκε και έχουν υλοποιηθεί τουλάχιστον 20 από τις συστάσεις.

Στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ήταν αποτυπωμένη η δέσμευση για την ολοκλήρωση αυτής της στρατηγικής και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δημόσια, είπε προεκλογικά, δεσμεύτηκε για την περαιτέρω ολοκλήρωση αυτής της στρατηγικής.

Οι διαφορετικές απόψεις

Πώς αντιμετωπίζει όμως η κυβέρνηση τις διαφορετικές απόψεις; «Δημοκρατία σημαίνει διαφορετικές απόψεις, σημαίνει διάλογος, σημαίνει να ακούμε με σεβασμό την αντίθετη άποψη, να μην κουνάμε το δάχτυλο.

Μιλάμε για ένα ανθρώπινο ζήτημα. Δεν διαχωρίζουμε τους πολίτες που πιστεύουν σε αυτό και τους πολίτες που διαφωνούν με αυτό, σε προοδευτικούς και σε συντηρητικούς πολίτες. Είναι ένα κοινωνικό ζήτημα.

Πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς που κάνουμε προς τα άλλα κόμματα. Όσοι διαφωνούν με αυτό, μπορεί να χρειάζεται να ακούσουν περισσότερα πράγματα για να διαμορφώσουν μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Είναι ένα ζήτημα που για πολλά χρόνια, για δεκαετίες, δεν συζητήθηκε δημόσια», είπε ο κ. Σκέρτσος.

Κατά την άποψή του, όλο αυτό το διάστημα η ελληνική κοινωνία έχει ακούσει απόψεις, έχει αλλάξει απόψεις και αυτό καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις: από το 2015, όταν καθιερώθηκε το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια και πλέον, η έννοια του γάμου είναι πολύ πιο αποδεκτή, ιδίως υπό το πρίσμα της προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών που ζουν σε ομόφυλες οικογένειες, αλλά δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με άλλα παιδιά, που για αυτήν την περίπτωση παιδιών, η κοινωνία σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70% δηλώνει ότι πρέπει να προστατευθούν.

Η Εκκλησία

Και η Εκκλησία; Πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την κάθετη διαφωνία της με το σχέδιο νόμου; «Τρέφουμε απόλυτο σεβασμό στο κατοχυρωμένο, επίσης συνταγματικό, δικαίωμα της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να εκφράζεται ελεύθερα, να τοποθετείται για τις θεολογικές της απόψεις, να προσπαθεί να πείσει για αυτές.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα της. Το θεολογικό δόγμα άλλωστε, οφείλει και πρέπει να είναι πιο αυστηρό και απόλυτο στους ηθικούς τους κανόνες, αναγνωρίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι όλοι άνθρωποι είμαστε, ατελή όντα, και ερχόμαστε πιο κοντά στον Θεό όταν ζούμε με αγάπη, με σεβασμό, με αλληλεγγύη, με δεσμούς πίστης προς τον άλλον», είπε ο Άκης Σκέρτσος και πρόσθεσε:

«Προσωπικά τιμώ και αναγνωρίζω και τον κοινωνικό και τον πνευματικό ρόλο της Εκκλησίας. Η συντεταγμένη πολιτεία όμως έχει τον δικό της διευρυμένο ρόλο, αλλά και την υποχρέωση να προασπίσει τις συνταγματικές επιταγές, τις αρμοδιότητές της, να αξιολογήσει και να επιβάλει τα δέοντα, ως ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου».

Τα στελέχη που διαφωνούν

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και στη διαφωνία βουλευτών στο εσωτερικό των κομμάτων, και ειδικά στη Νέα Δημοκρατία. «Η Νέα Δημοκρατία έχει αναλάβει τη δέσμευση έναντι του ελληνικού λαού, να κάνει τη χώρα πιο ευρωπαϊκή.

Είναι η παράταξη που έχει τη μεγαλύτερη συνοχή μεταπολιτευτικά, το έχει αποδείξει αυτό, από όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις, γιατί είναι ο καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας. Είναι αναμενόμενο, είναι εύλογο να υπάρχουν και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που διαφωνούν με αυτή την πρωτοβουλία, όπως υπάρχει και ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Η ΝΔ είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας, και η Νέα Δημοκρατία αλλά και τα άλλα κόμματα.

Επομένως, πριν πετάξετε το μπαλάκι των ευθυνών σε κάποια στελέχη που διαφωνούν, ας κοιτάξουμε όλοι σε όλα τα κόμματα και ας μην προτρέχουμε, ας μην προκρίνουμε. Μπορεί να υπάρξουν και άλλοι βουλευτές που μπορεί να απέχουν ή να διαφωνήσουν και να καταψηφίσουν. Αυτό πρέπει να γίνει με απόλυτο σεβασμό στη διαφορετική άποψη.

Δεν θα τσακωθούμε κοινωνικά, δεν θα δημιουργήσουμε ένα νέο πόλεμο και ένα νέο διχασμό για ένα ζήτημα που είναι στη βάση του ανθρώπινο και αφορά τη δικαιοσύνη», είπε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε:

«Για εμάς ισχυρό έθνος είναι το έθνος που έχει ανοιχτή αγκαλιά για όλες τις κοινωνικές ομάδες, παρέχει πολύπλευρη φροντίδα, για όλες τις ομάδες, χωρίς διακρίσεις. Αυτό για εμάς είναι ο σύγχρονος, υπεύθυνος πατριωτισμός.

Εγώ ως γονιός, ως άνθρωπος, δεν μπορώ να κοιτάξω στα μάτια, ούτε το παιδί μου, ούτε τους φίλους του, ούτε συγγενείς ή γνωστούς μου που έχουν αυτόν τον σεξουαλικό προσανατολισμό και να τους εξηγήσω πειστικά γιατί αυτό που απολαμβάνουν ως Έλληνες πολίτες και ως Ευρωπαίοι πολίτες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα δεν τους το παρέχει. Και αυτό νομίζω, πρέπει να το σκεφτεί με ειλικρίνεια και ανθρωπιά, κάθε βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου».

Tags: Εκκλησία Ελλάδαςομόφυλα ζευγάριαπολιτικη

Διαβάστε Επίσης

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ελλάδα ηγετική δύναμη στην αντιτρομοκρατία και παράδειγμα προς μίμηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ελλάδα ηγετική δύναμη στην αντιτρομοκρατία και παράδειγμα προς μίμηση

21 Ιουλίου, 2026
Κυρ. Μητσοτάκης: Τα 23 δισ. ευρώ του ΕΠΑ εφαλτήριο για αναπτυξιακό άλμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Τα 23 δισ. ευρώ του ΕΠΑ εφαλτήριο για αναπτυξιακό άλμα

21 Ιουλίου, 2026
Σε δημόσια διαβούλευση το σ/ν για την αδειοδότηση των περιφερειακών ΜΜΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Κατατέθηκε το ν/σ για τη σύσταση του «Οργανισμού Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΑΕ»

21 Ιουλίου, 2026
ΥΠΕΞ για την 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: Η άρση της κατοχής παραμένει ύψιστη προτεραιότητα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ για την 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: Η άρση της κατοχής παραμένει ύψιστη προτεραιότητα

20 Ιουλίου, 2026
Κυρ. Μητσοτάκης: Tα έργα είναι εκείνα που τελικά μετρούν περισσότερο από τα λόγια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Tα έργα είναι εκείνα που τελικά μετρούν περισσότερο από τα λόγια

19 Ιουλίου, 2026
Κυρ. Μητσοτάκης: Μια ισχυρή και δίκαιη δημοκρατία είναι προϋπόθεση για μια ισχυρή Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Μια ισχυρή και δίκαιη δημοκρατία είναι προϋπόθεση για μια ισχυρή Ελλάδα

18 Ιουλίου, 2026
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Next Post
Τρισάγιο στον τάφο του Μητροπολίτη πρ. Αμασείας Παύλου τέλεσε ο Μητροπολίτης Σουηδίας

Τρισάγιο στον τάφο του Μητροπολίτη πρ. Αμασείας Παύλου τέλεσε ο Μητροπολίτης Σουηδίας

Ροή Ειδήσεων

Σύσταση κοινής ομάδα εργασίας για την προστασία εκκλησιών και μοναστηριών του Πατριαρχείου Γεωργίας

Σύσταση κοινής ομάδα εργασίας για την προστασία εκκλησιών και μοναστηριών του Πατριαρχείου Γεωργίας

by NewsRoom
Ιούλ 21, 2026 | 19:46
0

Στις 21 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, ο Καθολικός-Πατριάρχης Γεωργίας κ. Σίο Γ΄ υποδέχθηκε στην Πατριαρχική Κατοικία την Υπουργό Πολιτισμού...

Ολονύκτια Αγρυπνία προς τιμήν του Προφήτου Ηλιού στη φερώνυμη Ιερά Μονή της Ύδρας

Ολονύκτια Αγρυπνία προς τιμήν του Προφήτου Ηλιού στη φερώνυμη Ιερά Μονή της Ύδρας

by NewsRoom
Ιούλ 21, 2026 | 19:32
0

Με κατάνυξη πανηγύρισε τη Μνήμη της εις ουρανούς αναβάσεως του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, η ομώνυμος Ιερά...

Εορτή του Προφήτου Ηλιού στο Gianaclis Αλεξανδρείας

Εορτή του Προφήτου Ηλιού στο Gianaclis Αλεξανδρείας

by NewsRoom
Ιούλ 21, 2026 | 19:09
0

Με την ευλογία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β΄, τελέσθηκε ανήμερα της εορτής του...

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. ο Επίσκοπος Μπουκόμπας

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. ο Επίσκοπος Μπουκόμπας

by NewsRoom
Ιούλ 21, 2026 | 18:25
0

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θα αναγορευτεί ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας, κ. Χρυσόστομος (Μαϊδώνης)....

Στελέχη του Κέντρου Νεότητας της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορίνθου υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ιεραπύντης

Στελέχη του Κέντρου Νεότητας της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορίνθου υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ιεραπύντης

by NewsRoom
Ιούλ 21, 2026 | 17:57
0

Το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Ιουλίου 2026 ο Μητροπολίτης Ιεραπύντης και Σητείας κ. Κύριλλος υποδέχθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό...

Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο του Τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο του Τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

by NewsRoom
Ιούλ 21, 2026 | 17:51
0

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, πραγματοποίησε σήμερα 21 Ιουλίου 2026, αντιπροσωπεία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου του Περιφερειακού...

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας



Σύνδεσμοι

  • Ορθοδοξία
  • Πολιτική
  • Επικαιρότητα
  • Πνευματικότητα
  • Πολιτισμός
  • Απόψεις - Άρθρα
  • Μελχισεδέκ

Ακολουθήστε μας

Ταυτότητα

Διαφήμιση

Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

© 2026 OrthodoxTimes.gr
digital world media

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
  • ENGLISH VERSION


© 2024 OrthodoxTimes.gr - All rights reserved.