Το Μνημόσυνο των Ευεργετών και Δωρητών της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας

Με κατάνυξη, εορτάστηκε στις 13 Μαρτίου 2022, η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Επίσκοπος Νειλουπόλεως κ. Νικόδημος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννης Σιόκας, ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΑ., κ. Ανδρέας Βαφειάδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρείας κ. Βύρων Βαφειάδης και η Πρόεδρος του Πτολεμαίου και του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας κα. Λιλίκα Θλιβίτου.

Ο Επίσκοπος Νειλουπόλεως κ. Νικόδημος, μετέφερε στο εκκλησίασμα, τις ολόθυμες πατρικές ευχές και Πατριαρχικές ευλογίες, της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, ο οποίος βρίσκεται σε Ιεραποστολική και Ποιμαντική περιοδεία στην χώρα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Κατά την ημέρα αυτή, όπως προβλέπεται και από το καταστατικό της ΕΚΑ, η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας αποτίει φόρο τιμής στους ανά την ιστορία Ευεργέτες και Δωρητές της, τελώντας, παρουσία των παροικιακών αρχών, το ετήσιο μνημόσυνο των αειμνήστων Ευεργετών και Δωρητών της.

Η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας εκφράζει με αυτόν τον τρόπο, όπως κάθε χρόνο, την ευγνωμοσύνη της σε όλους τους Αλεξανδρινούς που προσέφεραν από το περίσσευμα της καρδιάς τους στην ΕΚΑ, σε μία από τις σημαντικότερες ελληνικές παροικίες σε όλον τον κόσμο, καθώς ξεκινά την ιστορία της από το 1843.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και την λιτάνευση των ιερών εικόνων, ο Επίσκοπος Νειλουπόλεως στο σύντομο κήρυγμά του, ευχήθηκε ο Θεός να χαρίζει στην ζωή όλων όλα τα καλά και αγαθά δώρα, μα πάνω απ’ όλα στον καθένα ξεχωριστά την αγάπη, την υπομονή, την ελπίδα και την πίστη, για να αντέξουμε όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο.

Πηγή: ekalexandria.org