Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Ειρηνεύετε και ο Θεός τής ειρήνης θα είναι μαζί σας

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα απέστειλε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος στο οποίο μίλησε για την ειρήνη κατά τον αιώνιο λόγο του Θεού που συμπορεύεται με τη δικαιοσύνη.

“Όσο οι άνθρωποι αδικούμε τούς άλλους, τούς καταπιέζουμε, τούς εκμεταλλευόμαστε, τούς υποτιμούμε, ειρήνη δεν μπορεί να ευδοκιμήσει”, αναφέρει στο μήνυμά του.

“Το καθ ‘ημάς παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, έχοντας στη ποιμαντική και Κανονική δικαιοδοσία του ολόκληρη την Αφρικανική ήπειρο, κατέχει την αμεσότατη και πικρή πείρα στους λαούς που διακονεί ανά τους αιώνες, της αδίκου και στυγνής εκμεταλλεύσεως αυτών, της αφαίμαξης των πλουτοπαραγωγικών πηγών τους, της προκλήσεως συγκρούσεως μεταξύ τους από τους ισχυρούς της γης και της εκτοπίσεώς τους από τους γενεθλίους τόπους”, προσθέτει ο Πατριάρχης.

“Με τις πατρικές αυτές σκέψεις, σάς ευλογούμε διαπύρως και προτρέπουμε πατρικώς τον καθένα σας ξεχωριστά: Ανοίξτε διάπλατα τίς θύρες των καρδιών σας για να γεμίσουν από την ειρήνη τού Χριστού μας «την πάντα νουν υπερέχουσαν» (Φιλιπ.4,7)· Με την παρουσία σας, τα λόγια και τίς πράξεις σας, παντού, στην οικογένειά σας, στο εργασιακό σας περιβάλλον, στις φιλικές και κοινωνικές σας αναστροφές, γίνετε οι ειρηνικοί άνθρωποι, « ώς τέκνα φωτός περιπατεϊτε»”, τονίζει.

Τέλος ο Πατριάρχης καταλήγει με την εξής προτροπή: “«Ειρηνεύετε», όπως παραγγέλλει ο μέγας απόστολος των εθνών Παύλος, «καί ό Θεός τής ειρήνης θά είναι μαζί σας» (Β’ Κορ. 13,11)· Και αυτή η ειρήνη είναι συνέπεια της Γεννήσεως και δώρο του Ενανθρωπήσαντος Χριστού.”

Παρατίθεται ολόκληρο το χριστουγεννιάτικο μήνυμα:

Πηγή: ekkairo.org