Αφιέρωμα του Υπουργείου Πολιτισμού στις ιδέες και τη δράση του Λόρδου Βύρωνα

Σε μία ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία προχώρησε το γραφείο τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας, καθώς με αφορμή τη συμπλήρωση 197 ετών από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα, δημιούργησε ένα ολιγόλεπτο βίντεο μέσα από το οποίο παρουσιάζονται οι ιδέες και οι δράσεις του σπουδαίου Φιλέλληνα.

Ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος συμμετέχει στην πρωτοβουλία και με μία μοναδική αφήγηση «ξεδιπλώνει» τη ζωή και το έργο του Λόρδου Βύρωνα.

Επιχειρείται μία αναδρομή στα πεπραγμένα του μέσα από ποιήματα και επιστολές του και με εικόνες από την μόνιμη έκθεση που υπάρχει στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, η οποία είναι αφιερωμένη στον Λόρδο Βύρωνα.

Ένας ρομαντικός ποιητής και Φιλέλληνας, ο βίος του οποίου -αν και σύντομος- αφύπνισε τη διεθνή κοινή γνώμη για την Ελλάδα, δίνοντας ώθηση στην Ελληνική Επανάσταση.

Ένας άνθρωπος που προσέφερε με κάθε τρόπο στους αγωνιζόμενους Έλληνες, με «όχημα» την ισχυρή του προσωπικότητα και την ηγετική του φυσιογνωμία.

Ο Λόρδος Βύρων έφυγε από τη ζωή στις 19 Απριλίου του 1824 στο Μεσολόγγι, σε ηλικία μόλις 36 ετών, με το έργο του να παραμένει έως και σήμερα άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελληνική Επανάσταση του 1821.