Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τέλεσε την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Αλεξάνδρεια

Η Αλεξάνδρεια πόλη με ιδιαίτερη θρησκευτική και ιστορική αίγλη, ανέκαθεν τιμούσε τις εορτές της και προσέδιδε σε αυτές τον απαραίτητο σεβασμό και κύρος.

Το ίδιο συνέβη και την Παρασκευή της πέμπτης εβδομάδας της Μεγάλης Σαρακοστής 19ης Απριλίου 2024 στους κοινοτικούς ιερούς ναούς της, όπου ακούστηκε με θεία κατάνυξη ο Ακάθιστος Ύμνος.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού η μορφή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β΄ δέσποζε ανάμεσα στους πιστούς που με κατανυκτικότητα παρακολουθούσαν τον Ιεράρχη τους να προσεύχεται όρθιος και να τους ευλογεί.

Μαζί του συμπροσευχόταν ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Παντελεήμονας Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και ο Αρχιμανδρίτης κ. Φιλάρετος.

Παρευρέθη η Πρόεδρος του ΕΝΟΑ και του Πτολεμαίου Α΄ κα. Λιλίκα Θλιβίτου, οι εκπρόσωποι της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου κα. Λένα Βοστάνη, ο υπέυθυνος των κοινοτικών γκαράζ κ. Γεώργιος Άστωρ, εκπαιδευτικοί και πιστοί της Παροικίας, ενώ στο τέλος με την προτροπή του Πατριάρχη κατευθύνθηκαν στο Αρχονταρίκι του Ναού για να συζητήσουν και να αλληλοευχηθούν τα χρόνια πολλά με καφέ και γλυκίσματα.

Πηγή: ekkalexandria