Μητροπολίτης Σύρου: Μοναδικός δρόμος προς τον Θεό περνά μέσα από την αγαπητική σχέση

Στον ιστορικό και μεγαλοπρεπή προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης τελέσθηκε σήμερα το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος, με την άδεια και την ευλογία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, συμπαραστατούμενου από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και τους Εφημερίους του Ναού, με την οποία επελέγησαν οι πνευματικές εκδηλώσεις και λειτουργικές τελετές «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021», προς τιμήν του Πολιούχου και Εφόρου Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, με την παρουσία πολλών πιστών από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και το εξωτερικό, τηρούντων τα μέτρα για την περιστολή της πανδημίας.

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για την πρόσκλησή του, αναφέρθηκε στη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, υπογραμμίζοντας ότι ούτε η πτωχεία, ούτε ο πλούτος αποτελούν δρόμους προς το Θεό, αφού μπορούμε να δούμε πλούσιους ελεήμονες και διακριτικώς βοηθούντες τους συνανθρώπους τους και πτωχούς, ασκούντες κατ’ επάγγελμα την επαιτεία, απαιτούντες και καθυβρίζοντες τους άλλους!

Μοναδικός δρόμος προς το θεό», συνέχισε, «είναι ο δρόμος, που περνά μέσα από την αγαπητική σχέση του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του, διότι την ώρα τον θανάτου, που ακριβοδίκαια έρχεται για όλους, το μόνο που θα μπορούμε να φέρουμε μαζί μας είναι η μετάνοια και η αγάπη προς όλους», και ευχήθηκε σε όλους να έχουν την προστασία του Αγίου Δημητρίου!

Ακολούθως, προέστη δεήσεως πριν την αναχώρηση από το Ναό του εκτυπώματος της ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, το οποίο είχε μεταφερθεί από τον ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθόδιου, όπου είναι αποθησαυρισμένο από τότε που προϊστάμενος του Ναού ήταν ο αοίδιμος Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης.

Αύριο, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Ακρόπολη του Επταπυργίου.