Μητροπολίτης Πατρών: Το νομοσχέδιο έχει προτεραιότητα τις σεξουαλικές επιθυμίες των ομοφυλοφίλων

Χιλιάδες Λαού, κατέκλυσαν τον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών και τον αύλειο χώρο και συμμετείχαν στην Ιερά Παράκληση για την Ελληνική Οικογένεια και άκουσαν την ομιλία του Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, σχετικά με το προωθούμενο προς ψήφιση, από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, νομοσχέδιο για τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων και την «τεκνοθεσίαν» παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Προ της ομιλίας ανεπέμφθη από τον Μητροπολίτη, δέηση για την οικογένεια και ανεγνώσθη ειδική προσευχή.

Συμμετείχαν άπαντες οι Κληρικοί, ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Ηγούμενοι Ιερών Μονών, Ιεροκήρυκες, Ιερείς της πόλεως και της υπαίθρου. Δυναμικό ήτο το «παρόν» της νεολαίας των Πατρών.

Η σύναξη είχε πρωτοφανή παλμό και μεγάλο ενθουσιασμό. Οι Πατρινοί διετράνωσαν, με αγάπη προς τον Πρωθυπουργό και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, την αντίθεσή τους, στο προς ψήφιση Νομοσχέδιο και ενέκριναν το παρακάτω ψήφισμα και το επεκύρωσαν με παρατεταμένο χειροκρότημα.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου σήμερα, 11 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, των Μοναστικών Αδελφοτήτων και του ευσεβούς Λαού με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και των Ορθοδόξων Χριστιανικών Αδελφοτήτων, (όπως Χριστιανική Εστία, ΓΕΧΑ Πατρών, Χριστιανική Στέγη, Αναπλαστική Σχολή, Ιεραποστολικά Σωματεία κ.α,) με σκοπό την προσευχή και εν συνεχεία την ομιλία του Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, σχετικά με το προς ψήφιση νομοσχέδιο για το λεγόμενο «γάμο» των ομοφυλοφίλων και την «τεκνοθεσία» από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Στην αρχή ετελέσθη η Ιερά Παράκλησις προς την Υπεραγία Θεοτόκο και εν συνεχεία μίλησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, σχετικά με το προς ψήφιση νομοσχέδιο.

Εν τέλει, η σύναξη ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα:

∙Διακηρύττομε την πίστη και την αφοσίωσή μας στην διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας, όπως απεκαλύφθη από τον Ενανθρωπήσαντα Κύριόν μας.

∙Ομολογούμε, ότι η Εκκλησία είναι η μόνη οδός της σωτηρίας. Αγαπάει πάντας τους ανθρώπους και αγωνίζεται να φθάσουν στον αγιασμό και στην θέωση.

∙Καταδικάζει την αμαρτία και τα πάθη και αναμένει με ανοιχτές αγκάλες τους ανθρώπους, εν μετανοία προσερχομένους και εν χαρά τους κατασπάζεται.

∙ Υιοθετούμε κατά πάντα τις Αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που ελήφθησαν κατά την συνεδρία της 23ης Ιανουαρίου 2024.

∙Εκφράζομε την βαθυτάτην θλίψη μας, για το προωθούμενο προς ψήφιση νομοσχέδιο, το οποίο είναι αντίθετο με τον νόμο του Θεού και την από τον Θεό δημιουργία του ανθρώπου ως «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν Αυτού» και «άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς».

∙ Το νομοσχέδιο είναι και αντισυνταγματικό διότι,:

Το Σύνταγμα της Ελλάδος, φέρει ως επικεφαλίδα:

«Εις το Όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος».

Επίσης σε συγκεκριμένα άρθρα του αναφέρονται τα εξής:

α) Άρθρο 1, παράγραφος 2: «Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας».

β) Άρθρο 3, παράγραφος 1:

«Επικρατούσα Θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, που γνωρίζει κεφαλή τον Κύριον ημών Ιησού Χριστόν, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και τηρεί απαρασάλευτα τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις.

γ) Άρθρο 5, παράγραφος 1:

«Καθένας έχει το δικαίωμα να αναπτύσση ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχη στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφ’ όσον δεν προσβάλλει τα δικαίωματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα η τα χρηστά ήθη».

δ) Άρθρο 21, παράγραφος 1: «Η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.

-Εκφράζομε την ανησυχία μας για τα αποτελέσματα, τα οποία θα επιφέρη το νομοσχέδιο στην ελληνική κοινωνία στο εγγύς και στο απώτερο μέλλον.

-Δεν αρνούμεθα την αρμοδιότητα της Πολιτείας, να νομοθετή. Αλλ’ ουδείς δύναται να στερήση από την Εκκλησία την ελευθερίαν να εκφέρη λόγο για μείζονος σημασίας θέματα και να ομιλή με την γλώσσα της αληθείας προς τον Λαό του Θεού, όπερ συνιστά πρώτιστον καθήκον της. Δεν είναι δυνατόν η Εκκλησία να σιωπήση όταν καταργείται η ηθική και όταν καταστρατηγείται ο νόμος του Θεού και νομοθείται η αμαρτία.

-Το νομοσχέδιο προωθεί την κατάργηση της μητρότητος και της πατρότητος, την εξαφάνιση του ρόλου των δύο φύλων, όπως εδημιούργησε ο Θεός τον άνθρωπο και θέτει πάνω από τα συμφέροντα των παιδιών, τις σεξουαλικές επιθυμίες των ομοφυλοφίλων.

∙Η Εκκλησία μας αναγνωρίζει μόνο το Μυστήριο του Γάμου και απορρίπτει τον πολιτικό γάμο και των ετεροφύλων και εν προκειμένω, των ομοφυλοφίλων.

-Εκφράζομε την απορία μας γιατί οπωσδήποτε πρέπει να ψηφισθή ένα τέτοιο νομοσχέδιο, ενώ άλλα προβλήματα ταλαιπωρούν τον Ελληνικό Λαό, όπως: «Ανεργία, φτώχεια, μεταναστευτικό, δημογραφικό, εξωτερικά προβλήματα, προβλήματα βίας (ενδοοικογενειακής, σχολικής κ.λ.π.)

-Τα όποια θέματα για τα «δικαιώματα των ομοφυλοφίλων ζευγαριών, προβλέπονται και θεραπεύονται από το λεγόμενο «σύμφωνο συμβίωσης», ενώ σύμφωνα με το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «δεν υπάρχει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ούτε παραβίαση της αρχής της ισότητος» ως προς το θέμα του λεγομένου «γάμου» μεταξύ ομοφυλοφίλων ζευγαριών, ενώ εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια των κρατών, εάν θέλουν να ρυθμίσουν τα θέματα αυτά.

-Καλούμε τους Εκπροσώπους του Λαού στο Κοινοβούλιο να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και με συνείδηση ευθύνης έναντι Θεού και του Ελληνικού Λαού, έναντι των παιδιών μας, να πράξουν τα δέοντα.

-Επαινούμε την Ελληνική οικογένεια, υποκλινόμεθα μπροστά στους ήρωες γονείς και μάλιστα τους πολυτέκνους, που σε πείσμα των καιρών αγωνίζονται, με την χάρη του Θεού, παρά τις πολλές δυσκολίες, να κρατήσουν ζωντανή την Ελλάδα και καλούμε την Κυβέρνηση να σκύψη με ενδιαφέρον πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικογένεια και να ενισχύση έτι περαιτέρω το κύτταρο αυτό της Ελληνικής κοινωνίας.

-Καυχώμεθα για την νεολαία μας, που αγωνίζεται με σφρίγος και ενθουσιασμό για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδος μας και που αντιστέκεται σθεναρά στην ηθική και γενικώτερη διάβρωση που επιχειρείται στον τόπο μας.

∙Καλούμε σε πανστρατιά προσευχής, η οποία έχει μεγίστην ισχύν ενώπιον του Κυρίου, ώστε και τους Άρχοντες να συνετίση ο Θεός και να τους φωτίση, προκειμένου να νομοθετούν συμφώνως με τον Νόμο του Θεού και το συμφέρον του Λαού.