Ιερέας, πατέρας 15 παιδιών, χειροθετήθηκε Οικονόμος στην Τανζανία

Με την άδεια και ευλογία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, ο Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την περιοχή της Αρχιερατικής Περιφέρειας Γκέιτας στην Τανζανία και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας και δυο χειροτονίες νέων διακόνων.

Το Σάββατο, 9 Μαρτίου, μετέβη στην Ενορία Γεννήσεως Χριστού Μουσασας Γκέιτας, όπου χειροτόνησε εις διάκονον τον Ιεροσπουδαστή Λάζαρο, ο οποίος θα συνεχίσει τις σπουδές του και θα διακονεί ως Διάκονος του Επισκόπου.

Στη συνέχεια, χειροθέτησε τον π. Σωφρόνιο, πατέρα του νέου διακόνου, σε Οικονόμο της Επισκοπής και του απένειμε επιστήθιο Σταυρό. Ο π. Σωφρόνιος είναι πατέρας 15 παιδιών που προσέφερε τον υιό του στον Ιερό κλήρο και την μια θυγατέρα του πρεσβυτέρα. Ευχήθηκε δε χρόνια πολλά για την επικείμενη ονομαστική του εορτή (11 Μαρτίου), μνήμη του Αγίου Σωφρονίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων.

Την Κυριακή, 10 του μηνός, ο Επίσκοπος Μπουκόμπας μετέβη στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Γκέιτας και χειροτόνησε διάκονο τον Ιεροσπουδαστή Πρόδρομο, που θα διακονήσει στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Μπουκόμπας παράλληλα με τις σπουδές του.

Μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε Νεανικό Συνέδριο, με τη συμμετοχή 100 νέων των Ενοριών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Γκέιτας. Κεντρικό θέμα του Συνεδρίου ήταν η μετάνοια και εξομολόγηση, θέμα για όλη την Επισκοπή όλο το έτος του 2024.

Νέοι παρουσίασαν με εισηγήσεις τους για τη μετάνοια και το μυστήριο της εξομολογήσεως. Ο Επίσκοπος απάντησε σε ερωτήσεις των νέων και εκείνοι μίλησαν για την εμπειρία της εξομολογήσεώς τους και τη χαρά που ένιωσαν με την συγχώρηση των αμαρτιών.

Ο Επίσκοπος επίσης επιθεώρησε τις εργασίες στο Ιεραποστολικό Κέντρο της Αγίας Ευφημίας Κασάουας, όπου επιθεώρησε την ανέγερση των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων της περιοχής Γκέιτας, δωρεά ευσεβών χριστιανών από τη Νιγρίτα Σερρών.