Η εορτή του Αγίου Διονυσίου στο Ουλσάν

© Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας

Ο Μητροπολίτης π. Αμβρόσιος και ο Διάκονος Γιοχάν κατάφεραν να ταξιδέψουν στο Ουλσάν για την πανήγυρη του Αγίου Διονυσίου, προστάτη της Ορθόδοξης κοινότητας του Ουλσάν, εν μέσω του 3ου κύματος του COVID-19 στην Κορέα.

Το Σάββατο το απόγευμα, οι κυρίες της κοινότητας στόλισαν με λουλούδια την εκκλησία και έγιναν οι τελευταίες προετοιμασίες για να ομορφύνουν τον ναό για την περίσταση. Ο Μεγάλος Εσπερινός τελέστηκε το βράδυ μετ’ Αρτοκλασίας και την συμμετοχή Κορεατών πιστών και επισκεπτών. Ο Μητροπολίτης π. Αμβρόσιος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην συγκινητική και περίφημη ιστορία της συγχώρεσης από τον Άγιο Διονύσιο του φονιά του αδελφού του και προέτρεψε τους πιστούς να διδαχθούν από την αρετή της συγχωρητικότητας του Αγίου ώστε να την εφαρμόσουν στη ζωή τους.

Την Κυριακή το πρωί οι εορτασμοί συνεχίστηκαν με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας. Φέτος, κατά τη διάρκεια των ιερών Ακολουθιών, χρησιμοποιήθηκαν 3 νέοι ύμνοι για την εορτή του Αγίου Διονύσιου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε ανταλλαγή δώρων. Ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος με χαρά προσέφερε από ένα χριστουγεννιάτικο δώρο σε όλα τα παιδιά της κοινότητας, καθώς οι πιστοί προσέφεραν από ένα δώρο στον Μητροπολίτη και στον Διάκονο Γιοχάν εις ένδειξη σεβασμού και αγάπης.

Πηγή: Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας

© Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας
© Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας