Η εορτή της Αγίας Ειρήνης στην Πάτρα

Η Αγία Ειρήνη τιμάται ιδιαιτέρως στην πόλη και Αποστολική Μητρόπολη των Πατρών, αφού υπήρχε στην περιοχή του Ριγανοκάμπου, παλαιοχριστιανική Βασιλική, σταυροπηγιακός Ναός, προς τιμήν της Αγίας και πλησίον αυτού ανοικοδομήθη τα τελευταία έτη ο νέος Ιερός Ναός της Αγίας. Σ’ αυτόν φυλάσσεται ως θησαυρός ατίμητος, η τιμία Κάρα της Μεγαλομάρτυρος, η οποία επεστράφη από την Δύση το έτος 2002.

Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο μέγας Εσπερινός στον οποίο προέστη και μίλησε ο Αρχιμ. π. Ανδρέας Θεοδωράτος.

Ανήμερα, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη μεγάλη ευλογία να κατέχει η πόλη των Πατρών την κάρα της Αγίας Ειρήνης και εν συνεχεία μίλησε για τα δώρα της Αναστάσεως, που είναι η χαρά, η ειρήνη και η ζωή. Επήνεσε τον Αρχιμ. π. Ειρηναίο, προϊστάμενο του Ιερού Ναού και υπεύθυνο νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, τον συνεφημέριό του π. Ιωάννη Κολώνη και όλους τους συνεργάτες τους για το επιτελούμενο έργο κυρίως στον νεανικό τομέα, αφού η Ενορία σφύζει από νέους και νέες.

Το απόγευμα τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση και η Λιτάνευση της τιμίας Κάρας και της ιεράς Εικόνας της Αγίας στους δρόμους της Ενορίας, προεξάρχοντος του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος μίλησε επικαίρως αναφερθείς στον βίο και την πολιτεία της Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης.