Επίσκοπος Μοζαμβίκης: Η Θεία Κοινωνία δεν είναι αιτία μόλυνσης, αλλά στο ναό πρέπει να κρατάμε αποστάσεις

© Επίσκοπος Μοζαμβίκης / Facebook

Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος μίλησε στο ΑΡΤ ΤV για τα μέτρα κατά της πανδημίας στη Μοζαμβίκη γενικότερα και για την Εκκλησία ειδικότερα, τη Θεία Κοινωνία και την εκτίμησή του για την κατάσταση που διανύουμε.

Συγκεκριμένα, ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης ανέφερε ότι οι εκκλησίες ήταν κλειστές για επτά μήνες από την αρχή της πανδημίας, δηλαδή από τις αρχές Μαρτίου έως τα μέσα Οκτωβρίου. Η απαγόρευση των λειτουργιών δεν αφορούσαν μόνο την Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά όλα τα δόγματα και τις θρησκείες. Ωστόσο, οι εκκλησίες άνοιξαν σταδιακά με μέγιστο όριο τους πενήντα πιστούς στο εσωτερικό της εκκλησίας και ειδική διάταξη των καθισμάτων όπως προβλέπεται από τις διατάξεις.

Σχετικά με τη Θεία Κοινωνία, ανέφερε ότι δεν υπήρξε απαγόρευση και οι πιστοί κοινωνούσαν κανονικά. Αυτό γινόταν με βάση την πιστή ότι η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, όπως ανέφερε, και ότι δεν μεταδίδει ασθένειες και ιούς.

Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης ταυτίστηκε με την άποψη του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι πιστοί είναι σε κίνδυνο και όχι η πίστη. Επιπλέον, δήλωσε ότι η Θεία Κοινωνία δεν είναι αιτία μόλυνσης, αλλά μέσα στο ναό όλοι πρέπει να προσέχουν και να κρατούν αποστάσεις.

Τέλος, το μήνυμα του Επισκόπου Μοζαμβίκης ήταν να είναι όλοι ενωμένοι για να καταφέρουν πράγματα. Επίσης, είπε ότι πρέπει να προσέχουμε και να προσευχόμαστε για να ξεπεραστεί αυτή η υγειονομική κρίση. Επιπλέον, η συμβουλή είναι να ακούμε τους ειδικούς μόνο προκειμένου να ξαναβρεθούν όλοι μαζί και να κάνουν γιορτές.