“Δίσκος” για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας σε όλες τις εκκλησίες της χώρας

Φωτό: Μεταμόρφωση Καρδίτσας, Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)

Υπέρ των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας θα διατεθούν τα έσοδα από τους “δίσκους” που θα συγκεντρωθούν από τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, στους ναούς όλης της Ελλάδος.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που εστάλη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, λόγω των καταστροφών τις οποίες υπέστη η περιοχή της Θεσσαλίας από τις πλημμύρες, “η περιαγωγή του δίσκου (της 14ης Σεπτεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί υπέρ των πλημμυροπαθών αδελφών μας”.

Την ίδια στιγμή, δύσκολη παραμένει η κατάσταση στις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν υποστεί ισχυρό πλήγμα από την κακοκαιρία, ιδιαίτερα στον Νομό της Καρδίτσας, όπου οι κάτοικοι προσπαθούν να απομακρύνουν από σπίτια και δρόμους το νερό, αποκαλύπτοντας τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τόσο με τις καταστροφές κατοικιών και μηχανημάτων, όσο και με την απομάκρυνση των ζώων που έχουν πεθάνει και αποτελούν υγειονομική βόμβα για τους κατοίκους.

Διαβάστε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου

«Τροποποίησις σκοπού Περιαγωγής Δίσκου της 14ης Σεπτεμβρίου ε.ε., υπέρ των πλημμυροπαθών αδελφών της Θεσσαλίας»
(11/9/2023).

Πρωτ. 4583
Αριθ. Διεκπ. 2046
Αθήνησι τη 11η Σεπτεμβρίου 2023

ΕΓΚΥΚΛΙΟΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Προς την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Αθηνών και
τας Ιεράς Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος

Εν συνεχεία του υπ’ αριθ. πρωτ. 4542/1993/7.9.2023 Συνοδικού Εγ-κυκλίου Σημειώματος, με θέμα: «Περιαγωγή Δίσκου προς οικονομικήν ενί-σχυσιν του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος», Συνοδική Εντολή και Εξουσιοδοτήσει, γνωρίζομεν υμίν ότι λόγω των καταστροφών τας οποίας υπέστη η περιοχή της Θεσσαλίας εκ της κατακλυσμιαίας πλημμυρίδος, η περιαγωγή του ανωτέρω Δίσκου (14ης Σεπτεμβρίου ε.ε.), θα πραγματοποιηθή υπέρ των πλημμυροπαθών αδελφών μας.

Το συλλεγησόμενον ποσόν παρακαλούμεν όπως κατατεθή εις τον υπ’ αριθ. 139/296027-31 Τραπεζικόν Λογαριασμόν της Εκκλησίας ημών παρά τη Εθνική Τραπέζη,
IBAN: GR 9401101390000013929602731

υπό την ένδειξιν «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ», προς ταχίστην α-ποστολήν αυτού εις τας εχούσας ανάγκην εμπεριστάτους Ιεράς Μητροπό-λεις της Θεσσαλίας.

Όθεν, παρακαλείσθε όπως κατά τα ειθισμένα ενημερώσητε την Ιεράν Σύνοδον περί της πραγματοποιηθείσης καταθέσεως, αποστέλλοντες το σχε-τικόν Γραμμάτιον Καταθέσεως του χρηματικού ποσού της Τραπέζης.

Τέλος, γνωρίζομεν υμίν ότι περί της νέας ημερομηνίας περιαγωγής της Δισκοφορίας υπέρ του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλά-δος ενημερωθήσεσθε δι’ Εγκυκλίου Σημειώματος εν ευθέτω χρόνω.

Εντολή και Εξουσιοδοτήσει της Ιεράς Συνόδου
Ο Αρχιγραμματεύς

† Ο Ωρεών Φιλόθεος