Χτύπησαν αναστάσιμα οι καμπάνες στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Ανατολική Αιθιοπία

Σε γεμάτο από τη χαρά και τη Χάρη της Ανάστασης του Κυρίου μας κλίμα, εόρτασαν οι ελάχιστοι Έλληνες και Αιθίοπες Ορθόδοξοι πιστοί, που κατοικούν στην πόλη της Ντίρε Ντάουα (Dire Dawa) της ανατολικής Αιθιοπίας, στον Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ ιερούργησε με τη Χάρη του Θεού το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, δίδοντας την δυνατότητα στους πιστούς να μεταλάβουν του Κυριακού Σώματος και Αίματος.

Ο Αναστάσιμος παιάνας “Χριστός Ανέστη” εψάλη με λαχτάρα και προσμονή. Άπαντες μετέλαβαν του Ποτηρίου της Ζωής, ζώντας την προσδοκία της Ανάστασης στο παρόν και στο μέλλον.

Το ιερό αναλόγιο διακόνησε ο εκ Συρίας καταγόμενος Αναγνώστης και Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως κ. George Constantine.

Ο Μητροπολίτης Αξώμης μετέφερε τις ευχές και την πατρική αγάπη του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ. Θεοδώρου Β στους εναπομείναντες Έλληνες, κ. Γιώργο Γεωργαλή, την αιωνόβια κα. Ελένη, την κα. Ζαχαρούλα και τα δύο νέα παιδιά της παροικίας, τον Γεράσιμο και τον Ιωάννη.

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε Τρισάγιο στους όπισθεν του Ιερού Βήματος τάφους, όπου αναπαύονται εν Κυρίω ο κτήτορας του Ναού και Μέγας Ευεργέτης Στυλιανός Μπολολάκος, οι Αρχιμανδρίτες Γαβριήλ και Ιάσωνας Τσολάκος και ο Παναγιώτης Γεωργαλής.