Τσετσένοι ισλαμιστές στο πλευρό των “Ορθοδόξων Ρώσων” επιτίθενται στην Ουκρανία

της Έφης Ευθυμίου

Για τρίτη ημέρα μαίνεται το σφυροκόπημα των ρωσικών δυνάμεων εναντίον της Ουκρανίας, με τον ουκρανικό λαό να αντιστέκεται σθεναρά στην κατάφωρη παραβίαση της εθνικής του ακεραιότητας και την εισβολή ξένης δύναμης στη χώρα του.

Ο ουκρανικός λαός έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμη φαινόμενο, που θα πρέπει να προβληματίσει -τουλάχιστον- κάθε άνθρωπο, πόσο μάλλον έναν Χριστιανό Ορθόδοξο.

Στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων, βρίσκονται, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, οι Τσετσένοι ισλαμιστές.

Ο ίδιος ο ηγέτης της Τσετσενίας και στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ, δήλωσε σήμερα πως Τσετσένοι μαχητές έχουν ήδη αναπτυχθεί στην Ουκρανία.

Οι στρατιώτες της Ορθόδοξης Ρωσίας θα έχουν στο πλευρό τους, όταν θα επιχειρούν να εισβάλλουν στο Ορθόδοξο Κίεβο, την βοήθεια των ισλαμιστών Τσετσένων κραυγάζοντας «αλαχού ακμπάρ”.

Πάντα ένας πόλεμος προκαλεί θλίψη, αγωνία για όσους κινδυνεύουν, πολύ περισσότερο όταν γίνεται στην ευρωπαϊκή ήπειρο που έχει δεκαετίες να γνωρίσει την ωμότητα του πολέμου.

Αυτό που προκαλεί ανατριχίλα ωστόσο, είναι τα βίντεο και οι φωτογραφίες, με τους 10.000 μαχητές του Καντίροφ, που προετοιμάζονται να μπουν στο ουκρανικό έδαφος, κραυγάζοντας “αλαχού ακμπάρ”.

Στο πλευρό μιας ορθόδοξης χώρας, που προβάλει μάλιστα και επιδεικνύει την ορθόδοξη “ταυτότητα” της, επιχειρώντας να καθορίζει και να έχει λόγο στα τεκταινόμενα στον Εκκλησιαστικό Ορθόδοξο χώρο, παραβιάζοντας ιερούς κανόνες και αποφάσεις Συνόδων, μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων.

Ελπίδα όλων είναι ο πόλεμος να σταματήσει. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο με πριν ωστόσο. Και αυτό δεν θα αφήσει ανεπηρέαστες τις εξελίξεις και στην εκκλησιαστική πραγματικότητα.

Όσο και αν η προπαγάνδα ακόμη και από εγχώρια δυστυχώς μέσα, με δήθεν χριστιανικές ευαισθησίες, προσπαθούν να «ξεπλύνουν» τiς συνέπειες της ρωσικής εισβολής σε ένα κυρίαρχο κράτος.