Τρουφάκια Αλάδωτα

Υλικά:
500 γρ. καρύδι χοντροκομμένο
500 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας κακάο
Λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
550 γρ. ζάχαρη
1 ½ κούπα νερό
Λίγο ανθόνερο

Εκτέλεση:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε προσθέτοντας και το σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά να γίνει μια μάζα που να πλάθεται. Σ’ ένα πιάτο βάζουμε λίγο κονιάκ για να βρέχουμε τα χέρια μας, ώστε να μην κολλάει η ζύμη όταν τα πλάθουμε. Δίνουμε όποιο σχήμα θέλουμε, στρογγυλό ή στενόμακρο. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε τα τρουφάκια με πιρούνι ένα – ένα μέσα σε αυτήν. Έχουμε στρώσει σε ένα ταψί λαδόκολλα και τα ακουμπάμε  εκεί. Βάζουμε κάθε τρουφάκι σε ατομική χάρτινη θήκη για τρουφάκια. Τα διατηρούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Πηγή: monastiriaka.gr