Τριετές μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Σύμης κυρού Χρυσοστόμου

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021, Κυριακή μετά τα Φώτα, στην Ιερά Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κυρού Χρυσοστόμου Δημητριάδη του Ιμβρίου, του και πρώτου Μητροπολίτη της εν Δωδεκανήσω Ιεράς Μονής.

Ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε του Όρθρου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία, σύμφωνα με το υφιστάμενο καθεστώς για τους χώρους λατρείας και στη συνεχεία προέστη του Ιερού Μνημοσύνου.

Συλλειτουργοί του ήταν ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Αντώνιος Πατρός και ο Διάκονός π. Γεώργιος Κακακιός, ενώ στο Ιερό Μνημόσυνο συμμετείχε εκπροσωπόντας τον Ιερό Κλήρο και ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης, Πρωτοπρ. Στέφανος Μακρής.

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην σεμνή προσωπικότητα του αοιδίμου Προκατόχου του, της σταυρικής πορείας της πολυκυμάντου βιοτής του και προπαντός στο πνεύμα αυταπάρνησης του και υπακοής του στο Οικουμενικόν Πατριαρχείο, το οποίο τον εξέλεξε και απέστειλε ως πρώτον Μητροπολίτη της νεοσύστατης τότε Μητροπόλεως των ακριτικών μας νησιών, όπου και ανάλωσε εαυτόν μέχρι τελευταίας του αναπνοής, διακονόντας ευόρκως και θυσιαστικώς την Μητέρα Εκκλησία.