Τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό ύψωσε και προσκύνησε η πόλη του Χολαργού

Τη δόξα του Χριστού και της Εκκλησίας, τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό, ύψωσε και προσκύνησε για μία ακόμη χρονιά σύσσωμη η πόλη του Χολαργού, μέσα από τον φερώνυμο και πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό της οδού Αναστάσεως, το διήμερο 13-14 Σεπτεμβρίου 2022.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις της παραμονής (13/9) αλλά και της κυριωνύμου (14/9) ημέρας της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον εορτάζοντα Ναό του Χολαργού χοροστάτησε ο Βοηθός Επίσκοπος Ανδρούσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Κωνστάντιος, πλαισιούμενος από πλειάδα ιερέων της πρωτευούσης, μεταξύ των οποίων ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Χολαργού-Αγίας Παρασκευής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Νικόλαος Σιάτος, αλλά και ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου, π. Τίτος Γαρεφαλάκης, που εκτέλεσε χρέη τελετάρχη κατά τη διάρκεια της περιφοράς.

Του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού της Τρίτης (13/9), παρουσία μεταξύ άλλων και του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, ακολούθησε η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιερής Εικόνας της Υψώσεως, δια των οδών Κλειούς, Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, Αρτέμιδος και Αναστάσεως, με τους ενορίτες να υποδέχονται καθ’ όλη τη διάρκεια της πομπής με αναμμένα φώτα, κεριά και θυμίαμα, μα πάνω απ’ όλα με σεβασμό και κατάνυξη, το σύμβολο που εμπνέει και διαποτίζει ολόκληρο το πολίτευμα της Εκκλησίας, τον Τίμιο Σταυρό, που για κάθε Χριστιανό αποτελεί «την έκφραση της αστείρευτης αγάπης του Θεού για το πλάσμα του» αλλά και τον «φύλακα πάσης της οικουμένης».

Την τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ανήμερα (14/9) της μεγάλης εορτής, τέλεσε ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος οδού Φιλελλήνων και τέως εφημέριος του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, π. Συνέσιος Βικτωράτος, με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδρούσης, κ. Κωνστάντιο, να κηρύττει εύγλωττα, όπως και την παραμονή (13/9), περί του θεολογικού νοήματος της μεγάλης αυτής ημέρας για σύμπασα την Ορθοδοξία. Τον Θεοφιλέστατο κ. Κωνστάντιο, τους ιερείς, διακόνους και ιεροψάλτες, τις αρχές αλλά και όσους βοήθησαν για την περάτωση του πανηγυρικού αυτού διημέρου (13-14/9) ευχαρίστησε προ της απολύσεως ο επί 15ετία προϊστάμενος του Ναού, π. Συμεών Καλοπαναγιώτης.