Το Σάββατο των Ψυχών στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024, σύμφωνα με την τάξη του Τριωδίου, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η σημερινή μέρα είναι μέρα προσευχής υπέρ αναπαύσεως των ψυχών.

Το απόγευμα της Παρασκευής εψάλη στον Μοναστηριακό και Πατριαρχικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ο Νεκρώσιμος κανών και ανεπέμφθη επιμνημόσυνη δέηση, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου μετά προσευχής υπέρ ανάπαυσης των κεκοιμημένων Αγιοταφιτών αοιδίμων Πατριαρχών Ιεροσολύμων, Αρχιερέων, Ιερέων, μοναχών και μοναζουσών.

Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον Πρεσβύτερο π. Ιωάννη, συλλειτουργούντος του π. Γεωργίου Μπαράμκη, με τη μέριμνα του Σχολάρχη Γέροντος Δραγουμάνου Αρχιμανδρίτη π. Ματθαίου στο Κοιμητήριο της Αγίας Σίων, στο τέλος της οποίας ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος τέλεσε Μνημόσυνο και αναγνώστηκαν Τρισάγια για τους κεκοιμημένους και ενταφιασμένους εκεί Αγιοταφίτες Πατέρες ενώ οι Ιερείς π. Φάραχ Μπαντούρ και π. Γεώργιος Μπαράμκης ανέγνωσαν Τρισάγιο υπέρ των ενταύθα κεκοιμημένων μελών του Ορθοδόξου ποιμνίου.