Το Πατριαρχείο Αντιοχείας αποκαθιστά την κοινωνία με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Σε μια “χειρονομία αγάπης” όπως τη χαρακτηρίζει, προχώρησε η Εκκλησία της Αντιόχειας προς την Εκκλησία των Ιεροσολύμων.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αντιόχειας, αποφάσισε να αποφάσισε να αποκαταστήσει την κοινωνία μεταξύ του Πατριαρχείου Αντιοχείας και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και ανέθεσε στην αρμόδια επιτροπή του Πατριαρχείου να επικοινωνήσει με τους αδελφούς στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για να βρεθεί λύση του ζητήματος της εκκλησιαστικής διαμάχης για την δικαιοδοσία του «Κατάρ» με τρόπο που διαφυλάσσει το δικαίωμα της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας για χάρη του Αντιοχειανού Θρόνου.

Όπως τονίζει, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου προσεύχονται στον Θεό να βάλει τέλος σε αυτή την αδικία, ενώ καλεί τους πιστούς σε όλες τις ενορίες της Αντιοχειανής Εκκλησίας να συγκεντρώσουν βοήθεια για την ανακούφιση των πληγέντων.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Πατριαρχείου Αντιοχείας

Χειρονομία Αγάπης από την Εκκλησία της Αντιοχείας προς την Εκκλησία των Ιεροσολύμων

Οι πατέρες μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας προσεύχονται στον Βασιλιά της ειρήνης και Κύριο του ελέους, να εξαλείψει τα δάκρυα από τα μάτια του Παλαιστινιακού λαού και να βάλει τέλος σε κάθε αδικία, καταπίεση, εκτοπισμό και απέλαση.

Καλούν τους πιστούς σε όλες τις ενορίες της Αντιοχειανής Εκκλησίας την επόμενη Κυριακή να προσευχηθούν για δικαιοσύνη και ειρήνη στη χώρα της ειρήνης, και να συγκεντρώσουν βοήθεια για την ανακούφιση αυτού του ταλαιπωρημένου λαού.

Επειδή οι τρέχουσες συνθήκες απαιτούν εντατικοποίηση των προσευχών και πολύ συνεργασία, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να αποκαταστήσει την κοινωνία μεταξύ του Πατριαρχείου Αντιοχείας και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και ανέθεσε στην αρμόδια επιτροπή του Πατριαρχείου να επικοινωνήσει με τους αδελφούς στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για να βρεθεί λύση του ζητήματος της εκκλησιαστικής διαμάχης για την δικαιοδοσία του «Κατάρ» με τρόπο που διαφυλάσσει το δικαίωμα της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας για χάρη του Αντιοχειανού Θρόνου.

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε επίσης να στείλει εκκλησιαστική αντιπροσωπεία να επισκεφθεί το Αμμάν για να εκφράσει την αγάπη των πιστών της Αντιοχείας προς τον λαό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και να σταθεί δίπλα του σε αυτές τις δύσκολες και μοιραίες συνθήκες.