Το Κιλκίς υποδέχτηκε τα Ιερά Λείψανα των Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων Κιλκίς, ο Μητροπολίτης Κιλκισίου υποδέχθηκε επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του φιλάγιου Λαού του Κιλκίς, τα Ιερά Λείψανα των Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, τα οποία, με την ευλογία του Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, εκόμισε, από τη γενέτειρα του Αγίου Ραφαήλ, την Ιθάκη, όπου φυλάσσονται, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ιθάκης π. Χριστόδουλος Τριλίβας.

Η Ιερά Μητρόπολη με τιμή, σεβασμό αλλά και χαρά πνευματική, υποδέχθηκε τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα προς κοινό συνεορτασμό μετά της ιεράς μνήμης των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, προστατών και εφόρων της πόλεως τoυ Κιλκίς.

Αμέσως μετά την πάνδημη υποδοχή τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός, στο τέλος του οποίου, αφού ο Μητροπολίτης Κιλκισίου ευχαρίστησε δια θερμών λόγων το Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεόφιλο για τη μεταφορά στην πόλη του Κιλκίς των ιερών και θαυματουργών Ιερών Λειψάνων των Νεοφανών Αγίων, ομίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, με επικεφαλής το Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη που προσήλθε για να προσκυνήσει και να λάβει τη χάρη τους.

Να σημειωθεί ότι τα Ιερά Λείψανα θα ευρίσκονται προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, έως και την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, όπου καθημερινώς θα τελούνται ιερές ακολουθίες, προς αγιασμό και πνευματική ενίσχυση των πιστών.