Θρησκευτικοί ηγέτες στην Ιερουσαλήμ ζητούν άμεση και βιώσιμη κατάπαυση πυρός

Στο πασχαλινό μήνυμα για το 2024, οι πατριάρχες και οι επικεφαλής των εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ απηύθυναν νέα έκκληση για «άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας.

Βλέποντας τον πόνο και τη δυστυχία που υπάρχει τόσο στους Αγίους Τόπους όσο και παγκοσμίως, οι πατριάρχες και επικεφαλής καταγγέλλουν κατηγορηματικά τις βιαιοπραγίες που διαπράττονται με τον εν εξελίξει πόλεμο, ειδικότερα βιαιότητες εναντίον των αθώων αμάχων, ενώ κάνουν έκκληση ξανά για άμεση και βιώσιμη κατάπαυση πυρός.

Στο μήνυμά τους, οι θρησκευτικοί ηγέτες επαναλαμβάνουν την έκκλησή τους για ταχεία άφιξη ανθρωπιστής βοήθειας, την απελευθέρωση όλων των αιχμάλωτων, την ανεμπόδιστη πρόσβαση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την περίθαλψη των αρρώστων και των τραυματισμένων. Επίσης, ζητούν τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με την αρωγή της διεθνούς κοινότητας με σκοπό να δοθεί ένα οριστικό τέλος σε αυτόν τον κύκλο εχθροπραξιών. «Με αυτόν τον τρόπο, φρονούμε ότι μπορεί να υπάρξει μια συνολική λύση για μια δικαίου και διαρκή ειρήνη στη γη όπου θυσίασε τη ζωή Του ο Κύριος, γκρεμίζοντας έτσι το τείχος που χώριζε και προκαλούσε την έχθρα, προκειμένου να δώσει στον κόσμο την ελπίδα της συμφιλίωσης», αναφέρουν οι θρησκευτικοί ηγέτες.

Ειδική μνεία γίνεται στους πιστούς στη Γάζα, οι οποίοι, όπως αναφέρουν στο μήνυμα, «σηκώνουν τον δικό τους βαρύ σταυρό τους τελευταίους μήνες». Συγκεκριμένα, αναφέρονται σε όσους έχουν βρει καταφύγιο στην Εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου και σε αυτή της Αγίας Οικογένειας, ενώ γίνεται αναφορά στο θάρρος του προσωπικού και του εθελοντικού κόσμου που βοηθά τους ασθενείς.