Αρχιεπίσκοπος Τιράνων: Μην στενοχωριέστε, θα το ξεπεράσουμε (Upd)

Τελευταία ενημέρωση 17:28

“Μην στενοχωριέστε, θα τις ξεπεράσουμε τις δυσκολίες”, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, λίγο πριν από την επιβίβαση του στο C-130 της Ελληνικής Αεροπορίας, το οποίο τον μετέφερε στην Αθήνα για να νοσηλευτεί, καθώς βρέθηκε θετικός σε τεστ για τον κορονοοϊό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, κρίθηκε σκόπιμο να μεταβεί στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, προκειμένου να λάβει την κατάλληλη θεραπεία.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων τόνισε πως “έχω συνηθίσει να κατεβαίνω σε χαράδρες αρκετά χρόνια τώρα, 39 χρόνια… Βρίσκουμε ένα μονοπάτι και ανεβαίνουμε πάλι στο ξέφωτο. Νομίζω το συμμετέχει κανείς έστω με αυτό τον τρόπο στον κοινό πόνο είναι δώρο Θεού”.

Αναφερόμενος στην περιπέτεια υγείας που περνάει, δήλωσε πως (ο κόσμος) “μην το βλέπουνε πάντα δύσκολο. Υπάρχουν ελαφρά συμπτώματα. Χθες είχαμε μια μεγαλύτερη δυσκολία. Εγώ έχω μια ευαισθησία με τους πνεύμονες, έχω ένα άσμα από καιρό. Νομίζω θα το ξεπεράσουμε. Σήμερα το μεσημέρι φαντάζομαι το απόγευμα θα είμαι στον Ευαγγελισμό. Άλλωστε ο Ευαγγελισμός είναι ένα γνώριμο νοσοκομείο για εμένα και άλλοτε είχαμε ορισμένες δυσκολίες. Τις ξεπεράσαμε. Και μην στενοχωριέστε. Θα περάσουμε. «Είτε ζώνες είτε αποθνήσκομεν του Κυρίου εσμέν». Είναι μεγάλη παρηγοριά αυτά τα πράγματα για εμάς”.

Ο κ. Αναστάσιος υπεβλήθη σε σχετικά τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων τα οποία έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από Covid-19.

Μολονότι τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ελαφρά μορφή, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του, αλλά και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το θέμα και έδωσε την συγκατάθεσή του για την μετάβαση του εξοπλισμένου με ειδική μονάδα C 130 στα Τίρανα προκειμένου να γίνει η μεταφορά του ιεράρχη.