Θεία Λειτουργία στον Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στο Harrow από τον Επίσκοπο Κλαυδιουπόλεως

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2024, ο Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στο Harrow του Βορείου Λονδίνου.

Ο Επίσκοπος μετέφερε την πατρική αγάπη και τους χαιρετισμούς του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα προς το εκκλησίασμα, ενώ ανέδειξε και μοιράστηκε το ενθαρρυντικό όραμα του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος έχει  εξασφαλίσει ένα πραγματικά ελπιδοφόρο και λαμπρό μέλλον για την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Στο κήρυγμά του, ο Επίσκοπος κ. Ιάκωβος τόνισε την έννοια της εκτίμησης και της ευγνωμοσύνης στη ζωή ενός χριστιανού και μιας χριστιανής. Αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, στον Σαμαρείτη λεπρό που παρέμεινε πιστός στον Χριστό και δέχτηκε τη θαυματουργή θεραπεία και παρουσία Του στη ζωή του.

Την Αρχιερατική Λειτουργία ακολούθησε η παραδοσιακή κοπή της Βασιλόπιτας και γεύμα που παρέθεσε η κοινότητα, με την ευγενική παρουσία του Cllr Ramji Kanji Chauhan, επίτιμου Δημάρχου του Harrow.

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μενύκτας