Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο των κτιτόρων του Καθεδρικού Ναού Αγίου Ιακώβου & των αοιδίμων Πατριαρχών Ιεροσολύμων

Εν συνεχεία της εορτής του αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στον Καθεδρικό Ναό αυτού, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2022, εις μνήμη των κτιτόρων του Καθεδρικού Ναού αυτού και εις μνήμη των εν τω προσκειμένω τω ναώ τούτω παρεκκλησίω των Αγίων Τεσσαράκοντα μαρτύρων ενταφιασμένων Πατριαρχών Ιεροσολύμων τελέσθηκε Εσπερινός αφ’ εσπέρας.

Το πρωΐ ανήμερα της Κυριακής, 6 Νοεμβρίου 2022, τελέσθηκε θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό αυτού μετά Μνημοσύνου, το οποίο τελέσθηκε στο προσκείμενο παρεκκλήσιο των αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Πέλλης κ. Φιλουμένου, συλλειτουργούντων Ιερέων και ψαλλόντων των Ιεροψαλτών του Ναού αριστερά αραβιστί και του κ. Βασιλείου Γκοτσοπούλου μετά των μαθητών της Πατριαρχικής Σχολής δεξιά ελληνιστί και προσευχομένων των μελών της ενορίας ταύτης της εν Ιερουσαλήμ Αραβοφώνου Κοινότητος του Πατριαρχείου.

Προ της θείας Κοινωνίας μίλησε ο Σεβασμιώτατος περί της προσωπικότητος του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Επισκόπου των Ιεροσολύμων και την σημασίαν του έργου αυτού διά το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων και τον κόσμον άπαντα.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων