Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Μητροπολίτου Γέροντος Καισαρείας κυρού Πέτρου

Στην μεγαλούπολη της Αδδίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, τελέστηκε σήμερα Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Καισαρείας κυρού Πέτρου, του από Αξώμης.

Της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Κοινοτικό Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου και του Ιερού Μνημοσύνου προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης Πανοσιολ. Μέγας Αρχιμ. π.Χρυσόστομος Μπαρμπέρης.

Ο π.Χρυσόστομος μετέφερε μήνυμα του Σεβασμ. Μητροπολίτου Αξώμης κ.Δανιήλ, τονίζοντας πως “ο αείμνηστος Μητροπολίτης κυρός Πέτρος υπήρξε γνήσιος Ποιμένας, στηρίζοντας επί σαράντα συναπτά έτη την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό στην Ανατολική Αφρική, στα κράτη της Αιθιοπίας, της Ερυθραίας και του Τζιμπουτί. Η Τοπική μας Εκκλησία αλλά και το Πατριαρχείο μας γενικότερα του οφείλει ευγνωμοσύνη και θα μνημονεύει το πλούσιο έργο του πάντοτε με σεβασμό”.

Στο Ιερό Μνημόσυνο παρευρέθησαν ο Εντιμ. Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αδδίς Αμπέμπα κ.Δημήτριος Συκάς, ο Εντιμ. Πρόεδρος της Ελληνικής Αθλητικής Ενώσεως “Ολυμπιακός” κ. Αθανάσιος Ρούσσος, μέλη της Ελληνικής Παροικίας και πιστοί Ορθόδοξοι χριστιανοί.