Ταραμοσαλάτα με υλικά του Αγίου Όρους

Κανένα σαρακοστιανό τραπέζι δεν ξεκινάει αν δεν υπάρχει η ταραμοσαλάτα! Για να εξασφαλίσετε ανώτερη ποιότητα υλικών χρησιμοποιείστε πάπρικα και ελαιόλαδο φτιαγμένα με εξαιρετική φροντίδα από Μοναχούς του Άγιου Όρους!

Υλικά για ταραμοσαλάτα

• 200γρ. λευκό ταραμά
• 200γρ. ψίχα ψωμιού
• ξύσμα και χυμό λεμονιού από ένα λεμόνι
• 150ml βιολογικό ελαιόλαδο Αγίου Όρους από τη μονή Βατοπαιδίου
• 500ml νερό
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 κ.γ. πολτό γλυκιάς πιπεριάς (πάπρικα) Αγίου Όρους
• 1 πρέζα μπούκοβο
• 1 πρέζα ζάχαρη
• πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι που έχουμε ζεστάνει προσθέτουμε 1 κ.σ. αγιορείτικο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, 1 πρέζα μπούκοβο και 1 πρέζα ζάχαρη.

Ανακατεύουμε για 5΄-10′ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πηχτώσουν.

Σε ένα μπολ μουσκεύουμε την ψίχα ψωμιού και την στραγγίζουμε καλά πιέζοντας την με τα χέρια μας.

Χτυπάμε στο μίξερ κοπής το ψωμί με το μείγμα κρεμμύδι-σκόρδο, την πάπρικα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε τον ταραμά με ελιές και ντομάτα, τρίβοντας από πάνω θυμάρι, ελαιόλαδο και μπούκοβο

Πηγή: mountathos-eshop.com