Ταχινόσουπα με μοναστηριακό ταχίνι

Πολύ νόστιμη και υγιεινή, η ταχινόσουπα ενδείκνυται για τη νηστεία.

Ταχινόσουπα: υλικά για 8 μερίδες

1 νεροπότηρο ρύζι γλασέ
4 λεμόνια
200 γραμμάρια βιολογικό ταχίνι Ι.Μ. Διονυσίου εν Ολύμπω
αλάτι

Ταχινόσουπα: εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με νερό, βάζοντας σ’ αυτό μόνο το αλάτι. Αφού βράσει το ρύζι καλά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε. Σε μια μικρή λεκάνη, βάζουμε το ταχίνι και τον χυμό από τα λεμόνια μας και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα αυτά τα υλικά.

Σε λίγο θα έχουμε μια σφιχτή μάζα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, ενώ με μια βαθιά κουτάλα παίρνουμε ζεστό ζουμί από το βρασμένο ρύζι και το ρίχνουμε λίγο λίγο ώσπου να γίνει ένας λευκός και ομοιόμορφος χυλός.

Κατόπιν, με τη βαθιά κουτάλα, ανακατεύουμε το ρύζι με το ζουμί του και καθώς ανακατεύουμε προσθέτουμε το χυλωμένο πλέον ταχίνι μας σιγά σιγά για να δέσει. Η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια με το αυγολέμονο.

Δεν ξαναβάζουμε στη φωτιά το μείγμα.

Πηγή: mountathos-eshop.com