Τα ονομαστήριά του εόρτασε ο Μητροπολίτης Κολωνείας στο Wood Green

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βορείου Λονδίνου στο Wood Green, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Κολωνείας κ. Αθανάσιος, ο οποίος και προέστη της Θείας Λειτουργίας.

Τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα εκπροσώπησε ο Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου, Αρχιμ. κ. Νήφωνα Τσιμαλή και τον Αρχιδιάκονο κ. Γεώργιο Τσουρούς.

Ο Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, καθώς και πολλοί κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, συλλειτούργησαν μετά του εορτάζοντος Μητροπολίτου Κολωνείας κ. Αθανασίου.

Ο Μητροπολίτης Κολωνείας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα και τον Επίσκοπο Μελιτηνής κ. Μάξιμο, μιλώντας σχετικά με τον βίο του μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μας.

Ο Επίσκοπος κ. Μάξιμος μετέφερε στον εορτάζοντα την αγάπη και τις εγκάρδιες ευχές του Αρχιεπισκόπου κ. Νικήτα για μακροημέρευση και υγεία, δια πρεσβειών του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου.