Τα εγκαίνια του έργου συντηρήσεως του δαπέδου του Ναού της Αναστάσεως (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πρωί της Δευτέρας 14 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε η έναρξη του έργου συντηρήσεως του δαπέδου του Ναού της Αναστάσεως.

Τούτο λαμβάνει χώρα εν συνεχεία της προ τετραετίας ανακαινίσεως του Ιερού Κουβουκλίου και κατόπιν συμφωνίας των Τριών Μειζόνων Κοινοτήτων, δηλαδή του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, της Κουστωδίας της Αγίας Γης των Φραγκισκανών και του Πατριαρχείου των Αρμενίων εις Ιεροσόλυμα, των εχουσών την ευθύνη του Προσκυνηματικού Καθεστώτος και σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης.

Το έργο θα συμπεριλάβει εργασίες συντηρήσεως ή αντικαταστάσεως των πλακών του βορείου τμήματος της Ροτόντας και ανασκαφές του υπογείου αυτής χώρου, του χώρου κάτωθι του Επτακαμάρου και προ του Ιερού Κουβουκλίου, θα διαρκέσει είκοσι εξ μήνας και θα στηριχθεί οικονομικά από χορηγούς και δωρητές.

Για την έναρξη του έργου τούτου κατήλθαν οι Αρχηγοί των Τριών Κοινοτήτων, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μετά συνοδείας του Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, Γέροντος Αρχιγραμματέως, του Αρχιεπισκόπου Ιεραπόλεως κ. Ισιδώρου, Γέροντος Σκευοφύλακος, του Γέροντος Δραγουμάνου Αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου, του Γέροντος Καμαράση Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου, του Τελετάρχου Αρχιμανδρίτου π. Βαρθολομαίου και άλλων Αγιοταφιτών Πατέρων, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα και του εμπειρογνώμονος αρχιτέκτονος του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως κ. Θεοδοσίου Μητροπούλου, οι Φραγκισκανοί της Κουστωδίας της Αγίας Γης, ήτοι ο Κουστωδός π. Φραγκίσκος Παττόν, ο π. Δομπρομίρο, ο π. Αθανάσιος Μακόρα και άλλοι, και εκ του Πατριαρχείου των Αρμενίων ο Σεβασμιώτατος Σεβάν, ο ηγούμενος των Αρμενίων π. Σαμουήλ, ο π. Γκουριόν και άλλοι.