Συνεδριάζει η ΔΙΣ την Τρίτη – Τι θα συζητηθεί

© Χρήστος Μπόνης / Εκκλησία της Ελλάδας

Συνέρχεται, μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 164ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει στον απόηχο των όσων συνέβησαν τα Θεοφάνεια, με τους Μητροπολίτες να “παραβιάζουν” τις οδηγίες της.

Σε δηλώσεις του στον Alpha 98,9 ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας, χαρακτήρισε Καταδικαστέα την απόφαση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμου και του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιου, να ρίξουν κανονικά τον Σταυρό για τον αγιασμό των υδάτων τα Θεοφάνεια, παρά την απαγόρευση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Όπως είχε γράψει το orthodoxtimes.gr και ο Μητροπολίτης Πειραιώς -με τις κάμερες τις τηλεοπτικές να έχουν ειδοποιηθεί- καθαγίασε τα ύδατα του λιμανιού του Πειραιά, πλαισιούμενος από στενούς του συνεργάτες, ιερείς και «επικοινωνιολόγους».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, η απόφαση των Ιερωνύμου και Αμβροσίου είναι αντίθετη με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ερωτηθείς αν θα επιβληθούν κάποιες ποινές υπογράμμισε: «Αυτό θα το απαντήσω στις 12 του μηνός που έχουμε σύνοδο και στην οποία θα συζητήσουμε αυτά τα θέματα. Αν θα πρέπει να σταλεί κάτι σε αυτούς ή σε κάποιους άλλους».