Συνάντηση του Προέδρου του Ισραήλ με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και τον Πατριάρχη των Λατίνων στη Χάιφα

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος και ο Πατριάρχης των Λατίνων στα Ιεροσόλυμα Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλλα, παρέστησαν σε συνάντηση στη Χάιφα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του να υπερασπιστεί τη θρησκευτική ελευθερία και την ελευθερία της λατρείας στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με το vaticannews.va, πολλά μέλη της χριστιανικής κοινότητας στη Χάιφα βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τις πρόσφατες εισβολές εβραϊκών ριζοσπαστικών ομάδων σε χριστιανικούς ιερούς χώρους, ειδικά στο Μοναστήρι Stella Maris.

Στον απόηχο αυτών και άλλων περιστατικών όπου ασκήθηκε βία κατά χριστιανών, η επίσκεψη του Προέδρου του Ισραήλ, κ. Ισαάκ Χέρτσογκ, στο Μοναστήρι της Stella Maris στη Χάιφα ήταν μείζονος σημασίας.

Η επίσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 9 Αυγούστου 2023, έγινε κεκλεισμένων των θυρών, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος του Ισραήλ συνοδευόταν από τη σύζυγό του και μια μικρή αντιπροσωπεία αξιωματούχων.

Με το πέρας της συνάντησης με τους δύο επικεφαλής των Εκκλησιών, ο Πρόεδρος του Ισραήλ έκανε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

“Είχα την τιμή να βρεθώ σήμερα μαζί με τους ηγέτες των χριστιανικών κοινοτήτων στους Αγίους Τόπους, καθώς επισκέφθηκα το Μοναστήρι Stella Maris στη Χάιφα, για να στηρίξω τη χριστιανική κοινότητα και τα μέλη της. Το Ισραήλ δεσμεύεται να διασφαλίσει την ασφάλεια και την ελευθερία της λατρείας για όλους και όλες.”

Δείτε την ανάρτηση του Ισραηλινού Προέδρου στα Αγγλικά: