Συμπαράσταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στον Μητροπολίτη Κερκύρας

Την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τον Μητροπολίτη Κερκύρας εξέφρασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και την συνεδρία του μηνός Οκτωβρίου.

Προέτρεψε επίσης τον Ιερό κλήρο να τηρεί τις οδηγίες των ειδικών για την αντιμετώπιση της διασποράς της νόσου του Κορωνοϊού.

Ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Συνοδικών Επιτροπών, αποσπάσεις κληρικών και με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα καθώς επίσης ενημερώθηκε για το από 12.10.2020 αποσταλέν Ευχαριστηρίου Γράμματος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, σχετικό με τις διεθνείς εκκλήσεις και τα διαβήματα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την μετατροπή του μέχρι πρότινος μουσειακού καθεστώτος του Καθολικού της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό Τέμενος (Τζαμί) και σε τόπο προσευχής της ισλαμικής θρησκείας, ζητώντας την απόδοση αυτού στην προϋφισταμένη χρήση του.

Ενέκρινε την αποστολή επιστολών συμπαθείας προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο και Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, εκφράζοντας ευχές για ταχεία ανάρρωση, ενημερώθηκε για το από 13.9.2020 γράμμα του πάπα Ρώμης κ. Φραγκίσκου, σχετικού «προς την ανακούφισιν των ενδεών» της Μόριας.

Ενημερώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος: για την ανακοίνωση των 261 Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Επέτειο της Επαναστάσεως του 1821, τους τρόπους προβολής στα Μέσα Ενημερώσεως και Μέσα Κοινωνικής Δικτυώσεως των Εορταστικών Εκδηλώσεων και για την διεξαγωγή του Θ’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου διαδικτυακώς (16/17 Οκτωβρίου 2020).