Σύμφωνα με τα μέτρα ο εορτασμός των Πολιούχων Κιλκίς

Διαφορετικά θα τελεστεί φέτος ο εορτασμός των Πολιούχων Κιλκίς, των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων Πολιούχων όπως ανακοίνωσε η Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.

Όλες οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεστούν κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία πιστών, μόνο με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό

Η λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου δεν θα πραγματοποιηθεί.

Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν ζωντανά από τις ιστοσελίδες της Ιεράς Μητρόπολης www.impk.gr και του Δήμου Κιλκίς www.e-kilkis.gr (fb Δήμος Κιλκίς) τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά οι πιστοί.

Η Μητρόπολη Κιλκισίου παρακαλεί τους πιστούς να ενώσουν τις προσευχές τους από τις οικίες τους και να παρακαλέσουν όλοι μαζί ιδιαιτέρως τους προστάτες μας Αγίους Πεντεκαίδεκα να μας απαλλάξουν από την φοβερή αυτή λοιμική νόσο, να παρέχουν δύναμη στους θεράποντες ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, να χαρίσουν το πολύτιμο αγαθό της υγείας στους ασθενείς και να δώσουν κουράγιο σε όλους όσους πλήττονται ποικιλοτρόπως από την φοβερή αυτή κατάσταση.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της η Μητρόπολη παρακαλεί άπαντες να τηρούν τα μέτρα προστασίας από την επιδημία του κορονοϊού (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας παντού, πλύσιμο χεριών, αντισηπτικά, αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων).