Στον Ι.Ν Αγίου Ανδρέου Σκάλας Ωρωπού ο Μητροπολίτης Μάνης την Κυριακή των Αγίων Πατέρων

Την Ζ’ Κυριακή μετά το Πάσχα, 28 Μαϊου, η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη των 318 θεοφόρων πατέρων οι οποίοι και έλαβαν μέρος στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο, λειτούργησε στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου της Σκάλας του Ωρωπού, ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, μετά από άδεια του Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου.

Συλλείτουργοί του ήταν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ωρωπού και Καπανδριτίου, π. Αντώνιος Παπαχαραλάμπους, εφημέριος του ιερού ναού και ο Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, π. Ιωάννης Παπανικολάου.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο με θέμα το μήνυμα των αγίων θεοφόρων πατέρων που μεταφέρουν στον σύγχρονο κόσμο και οι οποίοι αποτελούν ακριβέστατα παραδείγματα της ορθοδόξου ημών πίστεως.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο για την παραχώρηση της άδειας.

Εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ο π. Αντώνιος εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο για την λειτουργική παρουσία του.

Επίσης, εκ της ενορίας σε ένδειξη της αβραμιαίας φιλοξενίας προς τον Σεβασμιώτατο ως ευλογία της επισκέψεως, του εδόθη φιλότιμος δωρεά προς εκείνον, μία αναμνηστική εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης