Στις 15 Οκτωβρίου η χειροτονία του εκλεγμένου Μητροπολίτου Σασίμων Κωνσταντίνου

Σε συνέχεια της από 22 Ιουλίου 2022 γνωστοποίησης της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με την οποία ανακοινώθηκε η ομόφωνη εκλογή του εκλεγμένου Επισκόπου Σασίμων Κωνσταντίνου (Μόραλη) ως βοηθού Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Ντένβερ, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοινώνει με μεγάλη χαρά ότι η χειροτονία του Σεβασμιωτάτου στην Ιερά Μητρόπολη θα πραγματοποιηθεί στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Νέα Υόρκη το φθινόπωρο, στις 15 Οκτωβρίου.

Ο εκλεγμένος Μητροπολίτης Σασίμων Κωνσταντίνος (Μόραλης) γεννήθηκε το 1966 στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ. Είναι γιος του αείμνηστου Πέτρου (πρόσφυγα από τη Μικρά Ασία που γεννήθηκε στην Αθήνα) και της Σάρα (από το Μόμπιλ της Αλαμπάμα) και είναι ο νεότερος από τα τρία τους παιδιά.

Από νεαρή ηλικία, ο εκλεγμένος Μητροπολίτης Σασίμων Κωνσταντίνος (Μόραλης) υπηρέτησε ως ακόλουθος στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ υπό την καθοδήγηση του μακαριστού π. Κωνσταντίνου Μ. Μόνιου, ενός μέντορα που τον ενθάρρυνε να ακολουθήσει τη χειροτονούμενη διακονία.

Το 1988 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Ελληνικό Κολλέγιο και αποφοίτησε από την Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού το 1994.

Χειροτονήθηκε σε Διάκονο και Πρεσβύτερο το 1996 από τον μακαριστό Μητροπολίτη του New Jersey Σίλα, και τοποθετήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Βαλτιμόρη – την ίδια ενορία όπου βαπτίστηκε και μεγάλωσε – και υπηρέτησε ως ποιμένας της μέχρι σήμερα.

Προήχθη στον βαθμό του Ομολογητή το 2000 και στο βαθμό του Αρχιμανδρίτη το 2002, οπότε και εγκαταστάθηκε και ως Καθηγούμενος του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στις 22 Ιουλίου 2022 εξελέγη από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως Μητροπολίτης Σασίμων.

Με πάνω από 1.000 οικογένειες στον Καθεδρικό Ναό, ο εκλεγμένος Μητροπολίτης Σασίμων Κωνσταντίνος έχει εργαστεί ακούραστα για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ενορίας και της ευρύτερης κοινότητας της Βαλτιμόρης.

Έχει θεσπίσει μια σειρά από προγράμματα για τη νεολαία και τους νέους ενήλικες και είναι ο ιδρυτής του Κέντρου Ηλικιωμένων του Ευαγγελισμού. Το καμάρι του Σεβασμιώτατου, το Κέντρο Ηλικιωμένων του Ευαγγελισμού προσφέρει στα ηλικιωμένα μέλη της κοινότητας ένα ασφαλές καταφύγιο, όπου μπορούν να απολαμβάνουν μια χριστιανική συναναστροφή, ενώ παράλληλα παρέχει το υψηλότερο επίπεδο φροντίδας, αλλά έχει κλείσει προσωρινά λόγω του Covid.

Υπηρέτησε ως διευθυντής της κατασκήνωσης Good Shepherd της περιοχής Chesapeake και έχει ηγηθεί τεσσάρων προσκυνηματικών ταξιδιών στο εξωτερικό. Ο Μητροπολίτης είναι σήμερα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τόσο του Ελληνικού Κολλεγίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού όσο και της Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου.