Στην τελική ευθεία το έργο αποκατάστασης της Μονής Στροφάδων

Υπογράφηκε από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στις 12 Οκτωβρίου 2020 η διακήρυξη ανοιχτής διαδικασίας για τη σύναψη ηλεκτρονικών συμβάσεων όσον αφορά την αποκατάσταση του Καστρομονάστηρου των Στροφάδων.

Οι υποβολές των προσφορών του έργου «Συντήρηση και αποκατάσταση του οικοδομικού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Στροφάδων» είναι εκτιμώμενης αξίας 11.209.677,42 ευρώ, θα κατατεθούν μέχρι τις 16 Νοεμβρίου του 2020 και ώρα 10.00, ενώ η 20η Νοεμβρίου του 2020 και ώρα 10.00 έχει οριστεί η ημερομηνία και ώρα της ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών.

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Δωδώνης στο imerazante.gr η προσπάθεια για ένα τόσο σημαντικό έργο ξεκίνησε πριν χρόνια και επιτέλους σημειώνεται πρόοδος. «Νιώθουμε συγκρατημένη αισιοδοξία. Ήδη δημοσιεύτηκε η προκήρυξη και περιμένουμε μέχρι 16 Νοεμβρίου τις προσφορές για την αποκατάσταση του Πύργου του Καστρομονάστηρου των Στροφάδων. Είναι ένα σημαντικό έργο πολιτισμού και ιστορίας και θα ήταν αδιανόητο να συνεχίσει να πέφτει από την αδιαφορία ιθυνόντων των και υπευθύνων. Έχουμε μια προσδοκία ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 16 Νοεμβρίου οι υποβολές των προσφορών για να ανακηρυχθεί ο τελικός εργολάβος».

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων «Σχέδιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων στις δημόσιες υποδομές από τον σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018 στη Ζάκυνθο και το σύμπλεγμα των Στροφάδων Νήσων» και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΠΟΑ με τίτλο «Στερέωση και Αποκατάσταση του Πύργου, και τοπικές ανακτήσεις, στο συγκρότημα της Ιεράς Μονής Στροφάδων».