«Στην 2η καραντίνα δεν θα αφήσουμε κανένα αδελφό μόνο του…»

Μετά την δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την 2η καραντίνα, μέχρι και 30 Νοεμβρίου,  γίνεται γνωστό ότι το 50% των Διοικητικών Υπηρεσιών της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος θα διεκπεραιώνεται υποχρεωτικά με τηλεργασία, η διδασκαλία στο Ωδείο «ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και τα παραρτήματά του θα γίνεται διαδικτυακά εξ αποστάσεως, η λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» αναστέλλεται, ενώ συνεχίζεται αυστηρά η απαγόρευση των επισκέψεων στα τρία Γηροκομεία της Ιεράς Μητρόπολης.

Επίσης αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας και οι ποιμαντικές δραστηριότητες (Ενοριακές Συνάξεις, Κατηχητικές Συντροφιές, κλπ) και σε όσες περιπτώσεις είναι εφικτό, θα γίνονται διαδικτυακά.

Στις περιπτώσεις επειγόντων συναλλαγών με τις Υπηρεσίες της Ιεράς Μητροπόλεως, βάση της ΚΥΑ, η εξυπηρέτηση θα γίνεται μόνο κατόπιν προσυνεννόησης με το Αρμόδιο Τμήμα (τηλ. 2231 0 50551 – 5. φαξ. 2231 0 50554).

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών καθημερινά θα προΐσταται ο ίδιος αυτοπροσώπως στην διανομή των συσσιτίων των απόρων και ενδεών αδελφών, σε όλα τα συσσίτια της Μητροπόλεως,Θα εποπτεύει την λειτουργία των τριών Γηροκομείων της Μητροπόλεως.

Επίσης αξιοποιώντας στρατηγικές συμμαχίες και συμφωνίες, θα συνεχίσει αυτοπροσώπως τις διανομές βοήθειας και στήριξης στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού ως εξής: Με το πρόγραμμα ΣΥΝ – ΕΝΩΣΙΣ, το οποίο θα καλύψει ανάγκες μονογονεϊκών και πολύτεκνων οικογενειών με ανήλικα τέκνα, με το πρόγραμμα «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ», το οποίο θα συνεχίσει την διανομή χιλιάδων γευμάτων για την περίοδο του Lockdown σε περιοχές όλης της Φθιώτιδος.

Τέλος, λόγω των περιοριστικών μέτρων και του αποκλεισμού δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες, οι οποίοι έχουν κάποιο σοβαρό λόγο, να επικοινωνήσουν διαδικτυακά με τον κ. Συμεών ακόμη και με video κλήση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνουν το αίτημά τους στο email του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου: i.grafeioimfth@gmail.com για περισσότερες πληροφορίες.

Όλες οι Ιερές Ακολουθίες μεταδίδονται από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητρόπολης 89,4 Fm και διαδικτυακά.