Σειρά συναντήσεων είχε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος εδέχθη τον Γερμανό αρχαιολόγο Dr.Dr.Dr. h.c. Dieter Vieweger διά συζήτησιν επί τη συνεχίσει των αρχαιολογικών ανασκαφών στην περιοχή του λόφου της Αγίας Σιών, επί του οποίου έλαβε χώρα ο Μυστικός Δείπνος και η Πεντηκοστή και στεγάζεται η Πατριαρχική Σχολή.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον νέο Πρέσβη της Γεωργίας στο Ισραήλ κ. Zaza Kandelaki για τα διαπιστευτήρια επί τη ενάρξει της διπλωματικής υπηρεσίας αυτού ως αντιπροσώπου της χώρας της Γεωργίας στο Ισραήλ και για την συνέχιση των σχέσεων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων μετά της χώρας της Γεωργίας και την έκφραση ευχαριστιών, διότι το Πατριαρχείο συνεφώνησε για την ίδρυση πολιτιστικού κέντρου στην Ανατολική όχθη του τόπου του Βαπτίσματος του Ιορδάνου ποταμού, τη συμφωνία και της Ιορδανικής Κυβερνήσεως. Επί του θέματος της ιδρύσεως του πολιτιστικού κέντρου τούτου ο Πατριάρχης είπε ότι το Πατριαρχείο συμφώνησε επί τω όρω της διαφυλάξεως των δικαιωμάτων αυτού εις την Αγίαν Γη, για το οποίον ο κ. Πρέσβης δεσμεύθηκε, ευχαριστών για την επίσκεψη.

Τέλος πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Ιερέα της Κοινότητος Ζαμπάμπδε της περιοχής Σαμαρείας π. Λουκάν μετά της Πρεσβυτέρας αυτού για συζήτηση θεμάτων της ενορίας Ζαμπάμπδε.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων