Σειρά συναντήσεων είχε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος δέχθηκε επί τη εορτή των Χριστουγέννων και του Νεού Έτους τον Επίσκοπο Christopher Chessun Bishop of Southwark της Αγγλικανικής Εκκλησίας και μέλος του British House of Lords, συνοδευόμενο από τον Αναπληρωτή Γραμματέα του Συμβουλίου των Αρχηγών των Τοπικών Εκκλησιών των Ιεροσολύμων π. Donald.

Στη συνεχεία ο Πατριάρχης δέχθηκε τον Ηγούμενο της Ραμάλλας Αρχιμανδρίτη π. Γαλακτίωνα και τον βοηθό αυού π. Ησαΐα Χαντάντ, στον οποίο ο Πατριάρχης απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου. Ο ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Γαλακτίων συνοδευόταν από Ιερείς εφημέριους των Κοινοτήτων των περιχώρων, της Κοινότητας Τζίφνας π. Γεωργίου Αουάντ, της Κοινότητας Τάϋμπε π. Νταούντ, της Κοινότητας Μπιρζέτ π. Σταύρου Αράνκη και της Κοινότητας Αμπούντ π. Εμμανουήλ.

Επίσης δέχθηκε και τον εκ Τζίφνας νέο κ. Ιμπραήμ Σάεντ, προκειμένου να υποβάλει αίτηση για υποτροφία στην Θεολογία στην Ελλάδα.

Ακολούθησε συνάντηση με τους συντηρητές πολυελαίων και εικόνων συνεργάτες του κ. Σταύρου Ανδρέου επί τη αναχωρήσει αυτών, τους ευχαρίστησε και τους ευλόγησε.

Τέλος ο Πατριάρχης δέχθηκε τον Προϊστάμενο των Βακουφίων των Ιεροσολύμων κ. Αζάμ Χατίμπ και τον Σεΐχην του τεμένους Αλ-Άκσα.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων