Σειρά συναντήσεων είχε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023, ο Αρχιεπίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Ρούζα του Πατριαρχείου Μόσχας, που υπηρέτησε στο παρελθόν ως Προϊστάμενος της Ρωσικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα (MISSIA) κ. Τύχων μετά του Αντιπροσώπου της MISSIA Αρχιμανδρίτη π. Δομετιανό και μικρής ομάδας κληρικών και προσκυνητών επισκέφθηκαν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Στους λόγους της ενθέρμου υποδοχής αυτού ο Πατριάρχης υπογράμμισε την σημασία του Αγίου Τάφου ως διαφυλάττοντος την ενότητα της Ιερουσαλήμ και την ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Εν συνεχεία ο Πατριάρχης δέχθηκε πολυπληθή ομάδα Ιερέων και Προσκυνητών εκ του Πατριαρχείου της Σερβίας, της Ιεράς Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως της Εκκλησίας της Ελλάδος και εξ ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας της Εκκλησίας της Κρήτης.

Μετά των τελευταίων τούτων ήτο ο ηγούμενος της Μονής Κουδουμά Αρχιμανδρίτης π. Μακάριος μετά συνοδείας μοναχών της Μονής ταύτης και ομάς προσκυνητών εκ της κώμης Χάρακος, γενετείρας του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Φιλοθέου.

Τον ηγούμενο της Μονής Κουδουμά και την συνοδεία αυτού και τους Ιερείς της ενορίας Χάρακος π. Νεκτάριο και π. Γεώργιο δέχθηκε κατ’ ιδίαν ο Πατριάρχης και τους επέδωσε στολή του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Φιλοθέου και εικόνα της Ιερουσαλήμ, επαινών το σημαντικό ποιμαντικό έργο, το οποίο επιτέλεσε προς όφελος του ποιμνίου της Μητροπόλεως Πτολεμαίδος – Άκκρης, έπαινο της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος και της γενετείρας αυτού, λέγων ότι ήταν αδόκητος ο θάνατος αυτού, τον οποίο δεχόμαστε κατά παραχώρηση και κατ’ οικονομία Θεού.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων