Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: Πέρασε η πρώτη ημέρα, όλα εξελίσσονται καλά (upd)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:29

Με ένα αισιόδοξο μήνυμα από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” όπου νοσηλεύεται, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος θέλησε να στείλει έναν ευχαριστήριο χαιρετισμό.

Όπως επισημαίνει, “πέρασε ήδη η πρώτη ημέρα στον «Ευαγγελισμό» και όλα εξελίσσονται καλά. Σε όλη μας τη ζωή αναφερόμαστε στον Θεό των εκπλήξεων αλλά και στον Θεό των θαυμάτων.

Η πορεία μας στην Αλβανία ξεκίνησε με την αναφώνηση «ο Θεός είναι μαζί μας» και την εν χορῷ απάντηση «και εμείς μαζί του», που μας στήριξαν τη βεβαιότητα ότι «δεν θα μας αφήσει ο Θεός».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας στέλνει ολόψυχες ευχαριστίες στους ιατρούς και νοσηλευτές καθώς και σε όσους “ακόμη μια φορά εκδήλωσαν την αγάπη τους με αυθόρμητη προσευχή”.

Και καταλήξει στο μήνυμά του με δύο λέξεις από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της περασμένης Κυριακής, που σύμφωνα με τον ίδιο “καθορίζουν την ενδεδειγμένη στάση: «μή φοβοῦ, μόνον πίστευε» (Λκ 8:50).

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ από το βράδυ της Τετάρτης.

Μεταφέρθηκε με πτήση c-130, μέσα σε ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης και εισήχθη στην ΜΕΘ, προς καλύτερη παρακολούθηση, δεδομένης της ηλικίας του (91 ετών) και προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Σήμερα Πέμπτη 12 Νοεμβρίου ο «Ευαγγελισμός» εξέδωσε την πρώτη ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου, αναφέροντας ότι παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη.

Το ιατρικό ανακοινωθέν από τον «Ευαγγελισμό»

«Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, εισήχθη στις 11/11/2020 με διάγνωση COVID και νοσηλεύεται σε κλίνη ΜΕΘ.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσιάζει ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα και χαμηλό πυρετό.

Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη επί του παρόντος».