Ψητό λαβράκι με καρότα, αγιορείτικο μέλι και δυόσμο

Μια εξαιρετική συνταγή για ψητό λαβράκι με καρότα και αγιορείτικο μέλι.

Περιέχει επιπλέον έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από το Άγιο Όρος και δυόσμο που συλλέγεται αποκλειστικά από μοναχούς στη Παρθένα Φύση της Αθωνικής Πολιτείας!

Προετοιμασία: 10 λεπτά, μαγείρεμα: 25 λεπτά

Υλικά για 2 άτομα

– 2 λαβράκια (600 γρ.)
– 6 καρότα καθαρισμένα
– 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
– 1/4 κουτ. γλυκού κόλιαντρο τριμμένο
– 1 πρέζα τριμμένο μπαχάρι
– 1/4 φλιτζανιού αγιορείτικο ελαιόλαδο
– 1 κουτ. γλυκού μέλι καστανιάς Αγίου Όρους
– 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
– 1 κουτ. Σούπας αγιορείτικο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
– αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε καλά τα λαβράκια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε τα καρότα, κόβουμε το καθένα κατά μήκος σε 4-6 λωρίδες, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε καλά με τα μπαχαρικά. Απλώνουμε τα καρότα σε ταψί και πάνω τους τοποθετούμε τα ψάρια.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Παράλληλα, ανακατεύουμε το μέλι με τον χυμό του λεμονιού και μία κουταλιά νερό σε μικρό μπολ μέχρι να ενωθούν. Βγάζουμε με σπάτουλα τα ψάρια σε πιάτο.

Ανακατεύουμε τα καρότα και τα περιχύνουμε με το μείγμα του μελιού. Τα ξαναβάζουμε στον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν. Μοιράζουμε τα καρότα σε 2 πιάτα και πάνω τους τοποθετούμε τα ψάρια. Γαρνίρουμε με τον δυόσμο και σερβίρουμε με λίγα από τα υγρά του ταψιού.

Αγιορείτικο μέλι

Οι αγιορείτες μελισσοκόμοι σέβονται τα δημιουργήματα του Θεού, ανάμεσα στα οποία είναι και η θαυμαστή μέλισσα. Με μεγάλη αγάπη και αφοσίωση, συνεργάζονται μαζί της για να συλλέξουν και να συσκευάσουν, για όλους εμάς, αγνό, ευλογημένο μέλι από την προικισμένη γη του Αγίου Όρους.

Οι μέλισσες συλλέγουν τη τροφή τους από τα χιλιάδες λουλούδια τα οποία ευδοκιμούν και αποδίδουν στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον του Αγίου Όρους που είναι απαλλαγμένο από ζιζανιοκτόνα, φυτοφάρμακα, καυσαέρια και άλλους ρυπογόνους παράγοντες

Ελαιόλαδο Αγίου Όρους

Στο Άγιον Όρος και στην Καλύβη Αγίου Νικολάου της Σκήτης Τιμίου Προδρόμου της Ιεράς Μονής Ιβήρων, παράγεται ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης. Έχει μηδενική οξύτητα, μεγάλη διατροφική αξία, εξαιρετικό άρωμα & μοναδική γεύση ενώ διατίθεται σε περιορισμένες ποσότητες!

Αγιορείτικος Δυόσμος

Συλλέγεται από μοναχούς του Αγίου Όρους και προσθέτει το μοναδικό του άρωμα στα φαγητά! Παράλληλα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ναυτίας και των κολικών, του πονοκεφάλου και των αϋπνιών ενώ ανακουφίζει άμεσα από τους ρευματικούς πόνους!

Πηγή: mountathos-eshop.com