Αρχιεπίσκοπος: Να ανέβουμε την ανηφοριά βαστώντας ο ένας το χέρι του άλλου (Upd)

© Χρήστος Μπόνης / Εκκλησία της Ελλάδας

Τελευταία ενημέρωση 11:56

Στην ανάγκη συνεργασίας και αγάπης αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον ιερό ναό Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού Λαμίας, όπου τέλεσε το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, τονίζοντας πως «όσο προχωρούμε ο ένας βαστώντας το χέρι του άλλου στην ανηφοριά τόσο καλύτερα θα πάμε». Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Καρπενησίου κ. Γεώργιος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέπτεται την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με αφορμή τους επίσημους εορτασμούς του Αγίου Λουκά, Πολιούχου και Ελευθερωτή της πόλεως. Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύει ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του για την παρουσία του και ευχήθηκε συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας τονίζοντας πως «τα χρόνια είναι πονηρά οι δυσκολίες είναι πολλές και θα έρθουν και περισσότερες όσο προχωρούμε ο ένας βαστώντας το χέρι του άλλου στην ανηφοριά τόσο καλύτερα θα πάμε».

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία με την ευκαιρία συμπλήρωσης 76 ετών από την απελευθέρωση της πόλεως από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Παρέστησαν ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Χρήστος Σταϊκούρας, οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών συλλόγων, φορέων και οργανισμών, ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η αναγόρευση του Αρχιεπισκόπου σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Λαμιέων από τον Δήμαρχο κ. Ευθύμιο Καραΐσκο και το απόγευμα θα τελεσθούν τα εγκαίνια του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού (Κ.Δ.Α.Π.) «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ», της Μητροπόλεως Φθιώτιδος και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

© Χρήστος Μπόνης / Εκκλησία της Ελλάδας
© Χρήστος Μπόνης / Εκκλησία της Ελλάδας
© Χρήστος Μπόνης / Εκκλησία της Ελλάδας
© Χρήστος Μπόνης / Εκκλησία της Ελλάδας