Περισσότερες Θείες Λειτουργίες τα Χριστούγεννα στη Μητρόπολη Κίτρους

Περισσότερες Θ. Λειτουργίες θα τελεστούν τα Χριστούγεννα, Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στο πλαίσιο των νέων δεδομένων και των περιορισμών που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για τη διευκόλυνση των πιστών, σε πολλές αστικές και ημιαστικές Ενορίες θα τελεστούν 2 ή και 3 ακολουθίες για την αποφυγή συνωστισμού.

Ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος προτρέπει και επισημαίνει και τις οδηγίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όλοι οι ιερείς θα βρίσκονται καθημερινά στους Ιερούς Ναούς τελώντας τα λειτουργικά καθήκοντά τους υπέρ ιάσεως των ασθενών, αναπαύσεως των κεκοιμημένων και ενισχύσεως των ιατρών και των νοσηλευτών.

Οι ιερές ακολουθίες θα τελούνται κεκλεισμένων των θυρών. Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών οι Ιεροί Ναοί θα παραμένουν ανοιχτοί προκειμένου να προσέρχονται οι πιστοί στα πλαίσια της ατομικής προσευχής τους, προκειμένου να μεταλάβουν και να προσκυνήσουν.

Ειδικά τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια οι ιερές ακολουθίες θα τελεστούν με την παρουσία περιορισμένου αριθμού πιστών (25 άτομα στους μικρούς Ναούς / 50 άτομα στους μεγάλους Ναούς). Για τον λόγο αυτόν θα τελεστούν κυλιόμενες ακολουθίες και Θ. Λειτουργίες σε πολλές Ενορίες, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

Σε κάθε περίπτωση, ισχύουν με ακρίβεια όλα τα απαραίτητα μέτρα, κατά τις συστάσεις των αρμοδίων κρατικών Αρχών, προς τον σκοπό της διασποράς του ιού.

Όσοι από τους πιστούς ανήκουν σε υγειονομικώς ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, ασθενείς πάσχοντες από αναπνευστικά προβλήματα ή σακχαρώδη διαβήτη ή καρδιαγγειακά νοσήματα) προτρέπονται να αποφεύγουν την έξοδο από τα σπίτια τους, χάριν της προστασίας της υγείας τους.