Μητροπολίτης Πατρών: Υψώστε την Ελληνική σημαία στα μπαλκόνια σας

“Υψώστε την Ελληνική σημαία στα μπαλκόνια σας” με αυτά τα λόγια προέτρεψε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, τoν Πατραϊκό Λαό και όχι μόνο.

“Η Ελληνική σημαία, είναι το σύμβολο αυτό, το αγιασμένο του Έθνους μας, το οποίο συμπυκνώνει στη θωριά του την πίστη στο Θεό και την αγάπη στην Πατρίδα. Για την Αγία μας Ορθόδοξο πίστη, τους αγώνες και τις θυσίες, για αυτά τα ιδανικά, αγωνίστηκαν διαχρονικά και έχυσαν το αίμα τους οι Έλληνες, ώστε να είμαστε εμείς ελεύθεροι” τόνισε ο Μητροπολίτης Πατρών.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημαία μας λέγοντας: “Ο Σταυρός στην Σημαία της Πατρίδας μας, δηλώνει την πίστη στον αληθινό Θεό και ότι η Ορθοδοξία μας είναι η Πεμπτουσία του βίου μας. Οι λωρίδες της γαλανόλευκης σημαίνουν τον αγώνα για την ελευθερία, ο οποίος πέρασε μέσα από θυσίες και αίματα ηρώων και μαρτύρων. Αυτά πάνε μαζί. Κανένας δεν μπορεί να τα ξεχωρίσει. Κρατήστε τη σημαία μας ψηλά και τα ιδανικά μας στην καρδιά σας. Να αναθρέψετε και μεγαλώσετε τα παιδιά σας με τα νάματα της Ελληνορθόδοξου Πατρίδας μας. Μόνο έτσι αυτός ο τόπος θα έχει μέλλον”.