Πατριάρχης Σερβίας προς Ιεροσολύμων: Συμπάσχουμε μαζί σας επειδή βιώσαμε κι εμείς την τραγωδία του πολέμου

Συλλυπητήριο μήνυμα στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ. Θεόφιλο Γ’ για την επίθεση στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, έναν από τους παλαιότερους ορθόδοξους ναούς στον κόσμο, απέστειλε ο Σέρβος Πατριάρχης Πορφύριος.

«Τα νέα για την τραγωδία που πλήττει τους Αγίους Τόπους, όπου, δυστυχώς, πεθαίνουν αθώοι άνθρωποι κάθε θρησκείας, και η φωτιά του πολέμου καταβροχθίζει ασταμάτητη την αιωνόβια πολιτιστική κληρονομιά, γίνονται γνωστά το ένα μετά το άλλο. Σήμερα, με δυσπιστία και θλίψη έμαθα την είδηση της τρομερής τραγωδίας στην οποία σκοτώθηκαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί από αεροπορικές επιδρομές στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, το στολίδι του χριστιανικού πολιτισμού», είπε ο Πατριάρχης.

«Σας διαβεβαιώνουμε ότι οι προσευχές μας είναι μαζί σας, τον ιερό κλήρο και τον πιστό λαό σας. Συμπάσχουμε μαζί σας επειδή βιώσαμε την τραγωδία του πολέμου πριν από λίγο καιρό, τα βάσανα αθώων και την καταστροφή ιερών ναών, όπου οι πρόγονοί μας προσεύχονταν για αιώνες. Σήμερα όλοι οι Ορθόδοξοι Σέρβοι προσεύχονται στον Κύριο να αναπαυθούν οι ψυχές των μαρτύρων αδελφών μας στο αιώνιο Βασίλειό του, αλλά και για όλα τα αθώα θύματα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη», πρόσθεσε στο μήνυμά του.