Πατριάρχης Ιεροσολύμων: Κάνουμε έκκληση για την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή

Την Τρίτη, 2 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας για την περίοδο του Πάσχα των Δυτικών Εκκλησιών.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Τάγμα των Φραγκισκανών, δηλαδή στην Κουστωδία της Αγίας Γης στην Ιερουσαλήμ.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Βικάριο του Πάπα Πατριάρχη του Λατινικού Πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ, τον Μακαριώτατο Pierre Battista Pizzaballa.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, μεταξύ άλλων, επεσήμανε στην ομιλία του την ανάγκη να μην επιτρέψουμε στη βία και στον πόλεμο να μας αφαιρέσουν τη χαρά της ανάστασης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, καθώς αυτή η ελπίδα μας συντηρεί. Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της ανάστασης ως πηγή δύναμης για να γίνουμε μάρτυρες της ειρήνης και της συμφιλίωσης.

Παράλληλα, προέβη σε έκκληση για την άμεση κατάπαυση του πυρός και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μέση Ανατολή, ενώ υποστήριξε την ανάγκη για διατήρηση της ειρήνης και της δικαιοσύνης στη ζωή μας.

Τέλος, κάλεσε τις αρχές να μην προβούν στο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της Εκκλησίας και να επικεντρωθούν στην ανοικοδόμηση της κοινωνίας.

Επίσης, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχο, κατευθύνθηκαν προς το Όρος των Ελαιών, όπου επισκέφθηκαν τον Αντιπρόσωπο του Βατικανού στην Αγία Γη, Archbishop Adolfo Tito Yllana.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων